Nodig:
Voor de pesto:
Voor de pesto:
1 teen knoflook
grof zeezout
Pureer dit en meng tot een smeuïge pesto
Of koop gewoon een potje kant en klare groene pesto.
Voor de vulling:
Een kipfilet
Een punt brie
Een teen knoflook
Een ons bacon
Uiringen van rode ui
Peper
Zout
Verder:
Kant en klare wraps
2 handjes rucola of bladspinazie
Bak de bacon uit tot mooie gestreken knapperige plakjes, naar
behoefte maar in ieder geval genoeg voor elk plakje kipfilet. Laat ze uitlekken
op keukenpapier. Je kunt je ook al dat werk besparen en mooi vlak kant en klaar
uitgebakken spek bij de AHXL halen.
Snij een kipfilet in plakken van een cm dik
Smeer er de gewreven knoflook met peper en zout overheen.
Grill deze in een grillpan of in de grilloven
Snij voor elke plakje kipfilet een dekkende plak verse brie.
Leg als de kip vrijwel gaar is, op elk plakje kip een plakje
brie en grill deze tot de brie gesmolten is.
Leg de wrap op een vlakke ondergond.
Verdeel een eetlepel of meer pestosaus over de gehele wrap.
Verdeel de bacon over ca ¾ van de wrap
Verdeel vervolgens de rucola of spinazie over de met bacon
belegde wrap.
Leg een paar plakken kip met brie op de rucola of verse
gewassen bladspinazie. Verdeel de kip goed zodat de wrap later naar beide
uiteinden voldoende gevuld is.
Garneer de kip met de uiringen
Strooi er wat pijnboompitjes overheen.
Opgerolde wrap. Nu nog doormidden snijden en opdienen. |
Vouw de wrap links en rechts ca. 2 cm over de vulling heen en
rol de wrap strak op.
Snij de wrap schuin in twee even grote stukken en leg deze
op een bordje.
Prik er eventueel een cocktailprikker in om de wraps
gesloten te kunnen serveren.
Je kunt naar behoefte de gevulde en opgerolde wrap vóór het
opdienen eventjes een paar minuten verwarmen in een oven van 170 graden of 1
minuut in de magnetron.
Serveer er een klein schaaltje pesto bij.