Zoeken in deze blog

vrijdag 20 september 2013

Garnalensambal


Nodig:
100 g. gedroogde garnalen. Week ze een half uur in heet water, lek ze uit en hak de helft fijn. De andere helft heel laten.
1 Madame Jeanette's fijngehakt met pitjes of voor milder zonder pitjes.
1 grote ui fijngehakt
4 tenen knoflook geperst en het resterende vruchtvlees fijngehakt.
2 grote plakken pickled ginger van Mee Chun zeer fijn gehakt
1 el suiker
1 dessertlepel laospoeder
1 maggi kippenbouillonblokje
2 dessertlepels uipoeder
1 el ketjap manis
1 el sojasaus
4 el olie


Bereiding:
Verhit de olie en fruit de ui, ginger en de knoflook op matig vuur.
Voeg de garnalen toe. Bak deze mee onder veelvuldig omscheppen.
Voeg de Madame Jeanette's toe en blijf regelmatig omscheppen. Bak tot alles een wat bruine kleur heeft gekregen. Niet laten aanbranden.
Voeg suiker, laos en het bouillonblokje toe.
Voeg de ketjap en de sojasaus toe.
Breng aan de kook en draai het vuur dan laag.
Roer alles goed door elkaar.
Laat de sambal zachtjes een kwartiertje doorsudderen. Gebruik eventueel een sudderplaatje.