1 Madame Jeanette's fijngehakt met pitjes of voor milder zonder
pitjes.
1 grote ui fijngehakt
4 tenen knoflook geperst en het resterende vruchtvlees fijngehakt.
2 grote plakken pickled ginger van Mee Chun zeer fijn gehakt
1 el suiker
1 dessertlepel laospoeder
1 maggi kippenbouillonblokje
2 dessertlepels uipoeder
1 el ketjap manis
1 el sojasaus
4 el olie
Bereiding:
Verhit de olie en fruit de ui, ginger en de knoflook op matig
vuur.
Voeg de garnalen toe. Bak deze mee onder veelvuldig omscheppen.
Voeg de Madame Jeanette's toe en blijf regelmatig omscheppen. Bak
tot alles een wat bruine kleur heeft gekregen. Niet laten aanbranden.
Voeg suiker, laos en het bouillonblokje toe.
Voeg de ketjap en de sojasaus toe.
Breng aan de kook en draai het vuur dan laag.
Roer alles goed door elkaar.
Laat de sambal zachtjes een kwartiertje doorsudderen. Gebruik
eventueel een sudderplaatje.