Nodig:
Marinade:
1 el Char sui saus van Lee Kum Kee.
1 el sieuw of soyasaus
2 el witte rum
Snij 1
pond satévlees in dobbelsteentjes
Marineer dit en prik het op satéstokjes.
Op een houtskoolvuurtje langzaam roosteren. Bij voorkeur
niet direct aan de hitte blootstellen.
In de grill kan natuurlijk ook.
Tip:
Als je een ruime kogel-bbq hebt zoals een Weber 57 cm , dan kun je een
druipbak in het midden op het kolenrooster plaatsen. Daar omheen in een circel
plaats je de aanmaakblokjes en de briketten. Aansteken en goed heet laten
worden. Als alles heet genoeg is plaats je het vlees in het midden van het bbq
rooster boven de druipbak. Deksel op de bbq en rustig roosteren. Je vlees zal
nu veel minder snel aanbranden maar de garing is met deze methode uitstekend!
Je vlees wordt ook minder snel ‘vervuild’ met as of kolengruis en er lekt geen
vet op de hete kolen waardoor er geen rook of ongewenst vuur ontstaat onder je
gerecht.
Zie voor tips http://www.weberstephen.nl/Kookmethoden.aspx?ID=95