Zoeken in deze blog

dinsdag 17 januari 2017

Varkenshaas met paddestoelen

Dit recept is gemaakt met kastanjechampignons, eekhoorntjesbrood en Chinese champignons. Elke andere combinatie van paddestoelen is mogelijk.

Nodig:
1 varkenshaas in dunne plakjes en reepjes gesneden.
150 gram van 1 of meer soorten champignons. Indien nodig vierendelen of kleiner snijden.

Voor de vleesmarinade:
2 tl zout
1 teen knoflook geperst.
2 el sojasaus.
1 teen gember geperst.
zout.
Alles mengen en het gesneden vlees hier gelijkmatig mee inwerken. Laat dit een uur marineren.

Voor de bakmix:
1 teen knoflook fijn gehakt.
1 grote ui grof gesneden.
1 rode paprika grof gesneden.
1 groene paprika grof gesneden.

Voor de woksaus:
1 el suiker.
1 el mushroom vegetarian sauce.
1 tl hoisinsauce.
1 tl Mee Chun Barbequesaus
2 tl sambal oelek.
2 tl tomatenpuree.
2 el sojasaus.
Meng de suiker, sauzen, tomatenpuree en de sambal homogeen
50 gram bieslook in lengtes van een paar mm gesneden.

Om te binden:
1 dl water vermengd met 2 tl maizena.

1 dl Olie

Bereiding:
Verhit de olie in een hete wok.
Wok de champignons een paar minuten.
Voeg de rest van de groenten in bakmix toe en wok dit op zeer hoog vuur een minuut of 2.
Zet de groenten mbv een schuimspaan even apart. Laat het bakvet terug in de wok lekken.

Verhit de wok weer en bak het vlees in het resterende bakvet.
Voeg de woksaus toe.
Wok het vlees op zeer hoog vuur.
Als het vlees bijna gaar is voeg je de gebakken groenten er weer bij.
Voeg de bieslook toe. wok alles flink gedurende een minuut.
Maak het gerecht af met het water waar een paar theelepels maizena in zijn vermengd.
Is de saus te dik dan kun je een paar eetlepels water toevoegen.

Nog een keer goed mengen en direct opdienen.

Lekker met witte rijst of bami.