Nodig:
4 Pangasius filets
4 Pangasius filets
1 rode Spaanse peper in ringetjes gesneden
1 vingerkootje laos. Heel houden
1 vingerkootje citroengras (Sereh). Heel houden
1 plakje pickled ginger (Toko) fijngesneden
1 teen knoflook
1 el vissaus
Zout
Peper
Wrijf de filets in met een mengseltje van olie, peper en
zout.
Bak de filets in een braad slee op het gas gedurende een
paar minuten.
Maak een marinade van de overige ingrediënten.
Kneus een deel van de harde groenten en kruiden met olie in
een vijzel. Laat het andere deel heel.
Meng alle kruiden door elkaar en verdeel dit over de vis in
de braadslee.
Plaats de braadslee in een voorverwarmde oven bij 180
graden.
Tussendoor sprenkel ik wat van de hete marinade uit de
braadslee over de filets heen.
Opdienen met een Oosterse schotel of bij de Hollandse
hoofdmaaltijd met aardappelen, rijst en groenten.