Nodig:
stukje rode paprika juliënne gesneden
1 plakje pickled ginger
2 el gingervocht
2 teen knoflook
4 gedroogde zontomaatjes in olie
(Pomodori Secchi van Agreta)
1 takje selderie fijngehakt
1 kleine Madame Jeanette
1 el Helen's Ketjap
1 el suiker
Wrijf Laos, Kunir, Ginger en knoflook
met een beetje zout tot een prutje
Snij de Madame Jeanette open en
verwijder de zaadlijsten. Hak de peper in fijne snippers.
Was de scampi en snij ze op de rug
open. Verwijder eventueel de darm.
Rooster een paar sneden brood en snij
ze diagonaal doormidden
Verhit wat olie in een wok.
Fruit het prutje hier zachtjes in.
Na een minuut voeg je de peper toe en
nog een halve minuut later de zontomaatjes.
Verhoog het vuur. Roerbak een minuut.
Voeg de scampi toe en bak deze onder
snel omscheppen een minuutje. Voeg Helen´s ketjap, selderie, suiker, paprika en
gingervocht toe.
Blijf intussen goed roerbakken Maar
verwijder een halve minuut na het toevoegen van de laatste bestanddelen, de
Scampi uit de wok.
Dien op met geroosterd brood, Turks
brood of bij de warme maaltijd met mie of rijst.