Nodig:
Olie
1 grote ui
2 flinke tenen knoflook
1 grote tomaat
1 klein blikje tomatenpuree
1 maggi bouillonblokje
2 takjes selderie
Halve madame Jeanette zaden verwijderd en
fijngehakt
Voor de garnering van de wrap:
IJsbergsla
Zure komkommer of augurk
Ui in ringen gesneden
sambal
Uitgekookte bakkeljauwfilets |
Bereiding:
Week de vis een nacht in koud water. Kook de
gezouten vis in het week water gedurende ca 20 tot 40 minuten, afhankelijk van
hoe zout het moet blijven.
Laat uitlekken en wrijf de vis dan met een of
twee vorken fijn tot draderige vezels. Dat kan door de nog warme vis met een
vork te pletten en te wrijven.
Verhit een paar eetlepels olie in bij voorkeur
pan met anti aanbaklaag.
Bakkeljauw gebakken |
Fruit de fijn gesnipperde ui zachtjes samen met
een teen of 2 knoflook. Laat de knoflook niet verbranden.
Fruit een tot minidobbelsteentjes gesneden
tomaat, tot deze enigszins is ingedampt, mee.
Bak tegelijk de Madame Jeanette mee. Gebruik je
afzuigkap want de peper kan tijdens het bakken je luchtwegen irriteren.
Voeg 2 flinke eetlepels tomatenpuree toe. Fruit
de hele massa zachtjes onder veel roeren.
Wrap met topping van sla, komkommer en bakkeljauw |
Voeg de bakkeljauwfilet toe en bak deze met de
gefruite massa al goed roerende tot een wat oranje-kleurige massa. Laat niet
verbranden maar verhit wel enige tijd goed.
Voeg hierbij de fijngehakte selderie.
Proef en bepaal of je het maggiblokje toe wilt
voegen. Té zout is ook niet goed.
Leg een kant en klare wrap op een vlakke ondergrond.
Leg over de bovenste helft wat Hollandse sla of knapperige
IJsbergsla.
Verdeel zure komkommer, wat ui-ringen en eventueel een beetje
sambal over de hele breedte van de wrap.
Verdeel een flinke hoeveelheid versgebakken bakkeljauw over de
hele breedte van de wrap over de sla.
Rol de wrap strak op, snij de opgerolde wrap schuin doormidden en
prik de randen vast met een cocktailprikker.
Eet smakelijk.