Zoeken in deze blog

vrijdag 6 september 2013

Gegrillde tonijn met gamba’s

(Voor 2 personen)

Nodig:
300 gr verse tonijn in 2 mooie stukken gesneden.
10 á 15 rauwe gamba’s (gewassen)
1 gesnipperde ui
2 geperste tenen knoflook
1 zakje Knorr Stroganoffsaus (Ja…je wilde toch makkelijk en lekker?) Maar je kunt ook het recept voor Hartige saus  of trollensaus elders in deze blog gebruiken. En zie ook de tip onderaan het recept.
1 takje rozemarijn
Peper
zeezout
1 el roomboter

Bereiding:
Verhit de roomboter maar laat deze niet te bruin worden..
Fruit de ui en de knoflook in de hete boter.
Voeg de gamba’s toe en schep ze een paar minuten om tot ze rood zijn.
Ruk dat zakje Knorr Stroganoff open en voeg dat zonder pardon bij de gamba’s.
Roer op laag vuur goed door en warm de massa. Wordt de saus te dik dan voeg je wat water toe
Peper en zout toevoegen.
Apart zetten op rechaud.

Verhit een grillpan die je insmeert met een kleine hoeveelheid olijfolie.
Als de damp eraf komt, meteen de tonijn in de pan leggen en even licht aandrukken. Verplaats de tonijn nu niet meer totdat deze gekeerd moet worden. Da’s beter voor een mooi grillstreepje.
Per centimeter dikte grill ik ca. 45 seconden
Dan draai je de tonijn om en grill je weer gedurende dezelfde tijd.
Voor rode tonijn dus heel kort grillen, voor ròze of doorbakken wat langer. Door ervaring wordt men wijs.
Leg de rozemarijn na het omdraaien bovenop de tonijn.

Leg de tonijn netjes op een bord.
Schep er gamba’s bij en een lekkere plens saus.


Zie foto voor een voorbeeld.

Tip: In plaats van de saus in dit recept kun je ook een eetlepel oestersaus en een eetlepel tomatenpuree aan de gebakken gamba's toevoegen. Een paar el water en een schepje allesbinder, goed omroeren en vingers erbij aflikken! Je zult wel moeten want die gamba's zijn niet gepeld. Vergeet niet ook de kop en de schillen  van de garnalen even goed af te zuigen. Da's gewoon foodporn!