Nodig:
1 klein stukje ui gesnipperd
3 appels geschild klokhuis verwijderd in partjes gesneden
30 gr roomboter
Kaneel
Vanillesuiker
Limoensap
Blikje aardbeien vlaaivulling
50 cc witte rum
Gedroogde pruimen gesneden
2 el suiker
De saus (als dessert):
Verwarm de inhoud van het blik vlaaivulling langzaam en
onder af en toe roeren
Voeg de rum toe
Voeg 2 el suiker toe
Voeg vanillesuiker toe
Voeg 2 el limoensap toe
Onder constant roeren doorwarmen en gereed zetten voor
opdienen.
De Appel:
Verhit de boter
Fruit hierin het stukje fijngesneden ui.
Voeg de gesneden pruimen toe.
Blus af met limoensap
Temper het vuur
Voeg suiker en kaneel toe
Verdeel de pijnboompitten door het gerecht
Serveer de gebakken appel zonder saus als bijgerecht bij vlees of als
dessert met ijs MET warme aardbeiensaus