Nodig:
1 el maizena opgelost in een half kopje water.
1 runderbouillonblokje opgelost in water.
1 grote ui
3 tenen knoflook klein gehakt,
2 tomaten grof gesneden.
6 takjes selderij klein gehakt.
Al dat gesneden spul hou je apart voor het grote gebeuren, later op het vuur!
Verder nodig:
500 gr hacheevlees
een klein blikje tomatenpuree
2 tl paprikapoeder,
1 tl zout
1 tl zwarte peper
2 tl mosterdpoeder
halve el karwijzaad
4 blaadjes laurier
1 el suiker
2 el witte azijn
2 tl Chilivlokken
Bereiding:
Verhit een halve deciliter olijfolie.
Daar bak je eerst ui en knoflook in.
Na nog geen minuut kan het hacheevlees al meebakken.
Regelmatig omscheppen is belangrijk.
Goed door het vlees roeren en lekker meebakken gedurende een halve minuut.
Dan strooit de kok paprikapoeder, zout en zwarte peper in de pan.
De mosterdpoeder kan er gelijk achteraan.
Na een 15tal seconden strooi je het karwijzaad erbij.
En dan de verse tomaatblokjes.
De laurier kan er nu ook al bij!
Even erdoorheen scheppen.
En dan de selderij toevoegen aan het gerecht.
De suiker is het volgende dat in de stoofpan wordt toegevoegd.
De natuurazijn is een van de vloeibare bestanddelen die het gerecht verrijken.
En nu pas, in een laat stadium… komen de chilivlokken erbij. Want die willen we niet in de hete olie mee laten bakken, maar slechts meestoven.
De runderbouillon gaat nu de pan in. Niet alles in één keer, maar genoeg tot je de dikte van het stoofvocht goed genoeg vindt.
Dan kun je die jus eventueel nog verder binden met de opgeloste maizena.
Ook nu niet alles tegelijk. Bepaal zelf wat je een lekker lobbige jus vindt.
Dan is het tijd om de pan op een sudderplaatje te plaatsen Voor het stooftraject van een uur of 3 tot 4. Hoe langer hoe malser! Het Gestoofde Peperpotje is in de maak!
Opdienen met aardappelen of rijst en verse groenten.