Zoeken in deze blog

woensdag 4 maart 2020

Oosterse Vegan Kip

Klik hier voor de videofilm Oosterse Kipstuckjes

Nodig voor de kipstuckjes
olijfolie
1 doosje vegetarische kipstuckjes
2 of 3 teen knoflook
1 ui
3 stukken pickled ginger uit pot
1 tl zwarte bonenpasta
1 half rood pepertje
handje gehakte selderie
2 to 4 tl Bouillonpoeder kip



Voor de witte rijst
1 kopje droge basmati rijst
olie
2 tl bouillonpoeder
1 uitje
1 teen knoflook
stukje wortel
paar takjes choysum
zout
zw peper
1 halve rode peper


Gebakken rijst bereiden
Kook basmatirijst volgens voorschrift.
Koel deze af.
Roer voor het verwerken eerst de rijst los, voordat deze met de nodige toevoegingen in de pan belandt.
Verhit de olie
Bak ui en knoflook. Ik ben daar niet zuinig mee, maar dat bepaalt ieder voor zich!

Bak de gesneden groenten mee. De harde soorten het eerst en dus eerst de winterpeen, dan de choy sum.
De rijst kan er nu bij.
Voeg zout, zwarte peper en bouillonpoeder en niet lang daarna, een deel van de rode peper toe!
De rijst is gereed!

Kipstuckjes Bereiden
Verhit olijfolie
Hierin begin je met fruiten van ui en knoflook.
De gember en bonenpasta bak je een halve minuut later ook mee.
En dan kunnen de kipstukjes erbij.
Deze bak je net zo lang totdat ze rondom beginnen te bruinen. Let erop dat de kipstukjes overal zo goed mogelijk contact met de bodem van de pan maken. En geef het na iedere keer omscheppen de tijd! 
Dat bevordert, zeker in een anti-aanbakpan, de bruining.

Als de Kipstukjes voldoende gebruind zijn kan de rest van de rode peper erbij.
En in dit stadium de eventuele smaakmakers. Ik koos voor eenvoudig bouillonpoeder met kipsmaak. Je zou ook voor andere smaken kunnen kiezen, zoals ui, paprika, kerrie enzovoort.

Tenslotte nog een handje selderij door de mix in de pan en je veganfeestje is gereed!



Maak een mooie schotel van de gebakken rijst met de vegetarische kipstukjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten