woensdag 4 mei 2022

Geroosterde spareribs

Klik hier voor de video!


Nodig:

1 kg spareribs
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel zonnebloemolie
2 eetlepels hoisinsaus (toko)
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel witte peper
1 theelepel baking soda
Goed mengen en de spareribs hiermee insmeren.
Een paar uur, bij voorkeur een nachtje, laten marineren.

Bereiding:
Ik rooster de spareribs graag op een houtskoolvuurtje bij 150° Celsius.
Maar elektrisch of op gas grillen werkt ook prima.
Maak een hete en een koude zone zodat je ribs niet rechtstreeks boven het vuur liggen te verkolen.
Langzaam garen in de koude zone met een deksel op de bbq werkt beter en scheelt veel verkoolde ergernis.
Keer daarbij de ribs regelmatig.

Tip: Overgevoelige buren?
Steek dan je kolen met een elektrisch spiraal (zie video) aan in plaats van met aanmaakhout of in petroleum gedrenkte aanmaakblokjes of nestjes. Dat scheelt veel rook ontwikkeling bij het op temperatuur komen van je vuurtje.

In de bijbehorende video werden de ribs geserveerd met gebakken rijst en sla.
Zie voor de recepten elders op deze blog.

Geen opmerkingen: