Nodig:
3 kikkerbillen
Olie
zout
5 tenen knoflook gekneusd
2 handen vol grote champignons gevierendeeld
Roomboter
Scheutje Witte wijn
kookroom
Peterselie fijngehakt
Gemalen zwarte peper
Foccacia of stokbrood, Turks brood of geroosterd witbrood
Verhit wat olie en fruit daar zachtjes 4 gekneusde tenen knoflook.
Voeg daar de gevierendeelde grote
champignions aan toe. Bak deze langzaam en schuim ze af met een
schuimspaan. Leg het bakvet apart om eventueel te gebruiken bij
andere gerechten.
Marineer 3 kikkerbillen in een
mengseltje van een eetlepel olie, zout en geperste knoflook.
Verhit boter en wat van de bewaarde olie van knoflookchampignons en bak hierin
de uitgelekte kikkerbillen.Als ze rondom beginnen te bruinen voeg je de marinade toe.
Verwijder na 5 tot 7 minuten de kikkerbillen en leg ze op een voorverwarmd bord.
Blus de jus af met een scheutje witte
wijn en voeg een paar lepels (kook)room toe. Voeg
fijngehakte peterselie toe. Goed roeren tot een homogene saus,
afmaken met zout en grof gemalen peper en over de kikkerbillen
gieten.
Garneer met een aantal lepels knoflook
champignons toe.
Opdienen, eventueel met wat
foccaciabrood.