Zoeken in deze blog

zaterdag 11 januari 2020

Gele Masoesrijst



Nodig:
1 kopje snelkookrijst of droogkokende rijst.
1 Rode puntpaprika Grof snijden
1 ui snipperen
1 teen knoflook fijnwrijven
2 eieren klutsen
speklapje in reepjes snijden
Zakje masoeskruiden
Eventueel zout en zwarte peper




Bereiding:
Kook de rijst volgens voor schrift en laat deze goed afkoelen.
Roer de rijst los met een vork.

Snij de paprika, ui en knoflook.
Kluts de eieren.

Snij het spek in dunne reepjes.

Bak eerst het spek.
Bak ook de eieren en roer deze in stukken.
Zet het even apart.

Verhit wat olie in de pan.
Bak ui, knoflook en paprika in twee minuten aan.

Voeg de rijst toe, roerbak deze een paar minuten mee en voeg dan de masoeskruiden toe.

Proef of er nog zout bij moet.

Dan roer je de eieren en het spek er nog even doorheen.

Je Masoesrijst is gereed.


Je kunt het zo eten of combineren met een groenten-, vlees- of visgerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten