dinsdag 3 maart 2020

Cannelloni met gehakt


Nodig:
1 aubergine

Voor tomatensaus:
1 blikje tomatenpuree
1 grote ui
3 tenen knoflook
3 grote tomaten
40 gram roomboter
1 tl zout
1 tl zwarte peper
2 tl paprikapoeder mild
2 tl mosterdpoeder
1 el Italiaanse kruiden
Tomato frito zoveel als nodig
Worcestershiresauce
water of bouillon

Voor de cannelloni:
6 pijpjes cannelloni
200 gr gehakt
2 of 3 punten geroosterde paprika uit een pot
1 klein uitje
2 teentjes knoflook
halve el italiaanse kruiden
1 tl paprikapoeder
2 tl bouillonpoeder
Levy 1 ei
Zw peper
zout
1 handvol verse selderie

Voor de Bechamèlsaus
50 gr roomboter
50 0f 60 gr bloem
500 ml volle melk
Peper
zout
evt geraspte parmezaanse kaas

Bereiding:
Snij de aubergine in plakken.
Houd wat tomatenpuree achter de hand.
Snij een ui grof.
Wrijf of snij ook een paar tenen knoflook fijn.
Snij en hak dan drie of 4 tomaten klein.
Zet ook een flinke handvol verse basilicum gereed.

Om de tomatensaus te maken smelt je 40 gram roomboter.
Daarin fruit je in een minuut de ui en de knoflook.
Voeg 2 eetlepels tomatenpuree toe en bak dit 30 seconden mee.
Dan voeg je de gehakte tomaten toe. Laat ze rustig 5 minuten meebakken.
Dan voeg je een theelepel zout, een theelepel zwarte peper, 2 theelepels paprikapoeder en twee theelepels mosterdpoeder toe.
Roer er even lekker doorheen. Tegelijkertijd kun je er een eetlepel Italiaanse kruiden doorheen roeren.
Dan meng je zoveel als nodig tomato Frito of opgeloste tomatenpuree door de tomaten.
Voeg hier een halve eetlepel Worcestershiresauce bij en meng het er goed doorheen.
Bepaal met een beetje water of bouillon de dikte van de saus.
Laat de saus nog 10 minuten met een deksel op de pan zachtjes pruttelen.


Voor de vulling van de cannelloni roer je het gehakt los.
Hak een klein uitje klein en meng dat door het gehakt heen.
Snij de geroosterde paprika klein en meng deze door het gehakt.
Doe dit ook met twee teentjes knoflook. Fijnwrijven met een theelepel zout geeft het beste resultaat.
Een beetje Italiaanse kruiden, paprikapoeder, en twee theelepels bouillonpoeder maken de mix compleet. Meng deze goed.
Het hoeft niet persé maar je kunt er ook een ei doorheen mengen.
Nog wat zwarte peper en zout…als je dat nog nodig vindt… En wat lekker verse selderie.
Nu kun je het gehakt in de cannelloni persen. Lekker van voren naar achteren helemaal vol stoppen.

Bij Canneloni hoort Bechamèlsaus. Hier MIJN versie. 
Om te beginnen 50 gram roomboter die je langzaam smelt.
Dan meng je er ca 60 gram bloem doorheen en laat deze in de hete boter garen.
Dan roer je er in kleine stapjes 500 ml volle melk doorheen.
Roer met een garde tot er een mooie gebonden saus ontstaat die je op smaak kunt brengen met peper en zout.



Nu de voorbereidingen gereed zijn kan de schaal samengesteld worden.

Giet een laag tomatensaus op de bodem van een ovenschaal.
Leg daar een laag van repen aubergine bovenop. De aubergine kan ook tussen de cannelloni verdeeld worden.

Nu leg je de gevulde canneloni in de schaal.

Als alle cannelloni in de schaal ligt kan de béchamelsaus er overheen verdeeld worden.
Daar leg je dan weer een laag geraspte parmezaanse kaas overheen. Maar je kunt die ook van tevoren door de bechamèlsaus roeren.

De Cannelloni kan de oven in.

Als de Cannelloni na ca. 40 minuten gaar is kan het smulfestijn beginnen.

Geen opmerkingen: