donderdag 20 februari 2020

Salchicha's in Knoflookmayonaise


Dit zijn Salchicha’s!
Een pittig Spaans worstje dat veelzijdig te gebruiken is.
Ik haal ze bij mijn Spaanse specialist, La Cordobesa in het Kalf in Zaandam.

Ik maakte er een heerlijke borrelsnack van, die bestaat uit een toastje waarop een laagje knoflookmayonaise ligt en waarop vervolgens de gegrilde Salchicha wordt geplaatst.

Alles, behalve het worstje dan,  maak ik hier zelf maar je kunt de mayonaise en de toastjes ook kant en klaar kopen.





De Salchicha’s bewaar je in de vriezer.
Ze zijn in bevroren staat, eenvoudig van elkaar te scheiden
En ontdooien gebeurt in een half uurtje of, als je dat in de magnetron doet, in enkele minuten.

Bepaal zelf hoeveel snacks je uit een worstje wilt maken. Een eenhapstoastjes of ga je voor een ordentelijke hap!?

Verhit alvast je oven voor op 160 graden.

De basis bestaat uit witbrood waar je de korstjes vanaf hebt gesneden.
Pas de stukken brood aan aan het formaat van het worstje.

Meng een eetlepel mediterrane kruiden met een eetlepel olijfolie.
doe daar een snufje grof zeezout en groef gemalen zwarte peper bij.
Dan wentel je het gesneden brood er goed doorheen.

Leg het brood op een fijnmazig rooster voor het gemak. Heb je geen rooster dan kan het ook op een bakplaat, maar dan moet je ze wel een keer omdraaien voor gelijkmatige bruining.

Laat de blokjes brood bruinen in de oven maar houd dit goed in de gaten.

Dan wrijf je een of twee tenen knoflook fijn.
Hak ook een eetlepel peterselie fijn.

Meng knoflook, peterselie, wat zeezout en grof gemalen zwarte peper met een kopje mayonaise.
Je knoflookmayonaise is gereed.

Leg de inmiddels geroosterde toastjes naast elkaar op een serveerbord of tapasplankje.


Verhit een grillpan of bakplaat gematigd, en leg daar de salchicha’s op om ze te roosteren. Keer ze regelmatig voor een gelijkmatige garing.

Leg de gegrilde Salchica’s op een snijplank en snij ze elk in 2 of 3 stukken.
Lepel een beetje van de knoflookmayonaise op elk toastje.

Druk daar een stukje salchica in.
Garneer het hapje met tuinkers, zeewier of rucola.

De Salchicha’s zijn gereed om op te dienen.

Tip van de kok: Je kunt de knoflookmayonaise ook vervangen door truffelmayonaise. En de broodjes kun je vervangen door plakjes geroosterd stokbrood of Chiabatta.


Geen opmerkingen: