maandag 2 december 2013

Spareribs Cha Sieuw met pasta

Niks mystieks, niks geheimzinnigs of ingewikkelds! 
1 kilo spareribs, 

Vervolgens 3 eetlepels Cha sieuw marinade, 3 eetlepels Oestersaus, 
3 eetlepels sojasaus met elkaar mengen. Daar voeg je 3 tenen geperste knoflook aan toe. 
Snufje zout en peper 

En dan de spareribs daar doorheen wentelen. Laat de spareribs minimaal een nacht in deze marinade liggen en schep ze af en toe erin om. Na het marineren rooster je de spareribs in een oven op een bakplaat bij 200 graden mooi bruin zoals op de foto. Draai ze regelmatig om om verbranden te voorkomen. 10 of 15 minuten voor ze opgediend worden schakel je de oven naar stand Grill. Sprenkel een handje suiker over de spareribs. Laat ze dan nog even onder de grill liggen. Dat geeft een lekkere smaak en een krokant laagje.

Ik eet dit zonder saus want ik vind dat saus de smaak van dit gerecht verpest. Wil je persé een sausje erbij dan kun je uiteraard knoflooksaus, satésaus of Sweet chili sauce gebruiken. Dit is echt zo'n gerecht dat je met elkaar om de tafel verzameld eet met een grote berg spareribs op een schaal midden op tafel. Heerlijk plukken en kluiven met grote glazen bier erbij tot je vol geramd zit!

Op de foto zie je ook wat pasta onder het vlees. Ook dit is een eenvoudig recept waarmee je naar hartelust kunt afwisselen. Ik maakte een mix van gebakken ui, knoflook en een eetlepel tomatenpuree. Even fruiten in wat olie. Hier bakte ik snel op hoog vuur wat zeer grof gesneden tomaten doorheen (probeer eens gehalveerde cherrytomaatjes). Daar voegde ik 5 flinke stukken grof gesneden geroosterde paprika uit een potje van de DEKA aan toe. Tenslotte 8 tot 10 minuten voorgekookte sperziebonen en een snufje salie en Italiaanse kruiden van Silvo. Een kippenbouillonblokje en wat zwarte peper om het af te maken. De gekookte pasta er doorheen en op hoog vuur snel roerbakken. Kook de pasta zoals je zelf wilt. Niks geen gedoe met Al dente enzo. Wat jij lekker vindt!