maandag 2 december 2013

Vispannetje met oestersaus

Een vissie lust je vast ook wel. En natuurlijk niet te moeilijk om te maken. Dit maak ik heel vaak en ook dit recept valt volop af te wisselen.

Deze keer gebruikte ik wat Pangasius en Tilapia in grote dobbelstenen gesneden.
Champignons gevierendeeld, Geroosterde paprika van de DEKA grof gesneden. Ik veronderstel dat iedere behoorlijk gesorteerde supermarkt die geroosterde paprika’s op knoflookmarinade heeft staan en anders de Turkse specialiteiten winkels wel. Verder geperste knoflook en een half gesnipperd uitje.


Je voelt ‘m al aankomen… Verhit wat boter in een ruime koekepan, fruit de uitjes en de knoflook kort, voeg de champignons er aan toe en vervolgens op hoog vuur de vis erin. Als de dobbelsteentjes rondom gebakken zijn kunnen na een paar minuten de gesneden paprika’s erin. Op lekker heet vuur veelvuldig omscheppen en vlak voor je stopt een eetlepel oestersaus er aan toe voegen. Als je het hartiger wilt kun je voorzichtig een kippenbouillonblokje toevoegen of gewoon zout.

Haal de vis en toevoegingen met een schuimspaan uit de bakboter, voeg een paar eetlepels water vermengd met maizena of allesbinder aan het bakvet toe, haal de aanzetsels van de pan los en roer even goed en giet de ontstane saus dan over de vis.

Lekker bij gebakken aardappeltjes of witte rijst en wat gekookte of gestoofde groenten. Maar tussen een pitabroodje zou dat ook weleens lekker kunnen zijn.