Een vissie lust je vast ook wel. En natuurlijk niet te
moeilijk om te maken. Dit maak ik heel vaak en ook dit recept valt volop af te
wisselen.
Deze keer gebruikte ik wat Pangasius en Tilapia in grote
dobbelstenen gesneden.
Champignons gevierendeeld, Geroosterde paprika van de DEKA
grof gesneden. Ik veronderstel dat iedere behoorlijk gesorteerde supermarkt die
geroosterde paprika’s op knoflookmarinade heeft staan en anders de Turkse
specialiteiten winkels wel. Verder geperste knoflook en een half gesnipperd
uitje.
Je voelt ‘m al aankomen… Verhit wat boter in een ruime
koekepan, fruit de uitjes en de knoflook kort, voeg de champignons er aan toe en
vervolgens op hoog vuur de vis erin. Als de dobbelsteentjes rondom gebakken
zijn kunnen na een paar minuten de gesneden paprika’s erin. Op lekker heet vuur
veelvuldig omscheppen en vlak voor je stopt een eetlepel oestersaus er aan toe
voegen. Als je het hartiger wilt kun je voorzichtig een kippenbouillonblokje
toevoegen of gewoon zout.
Haal de vis en toevoegingen met een schuimspaan uit de bakboter, voeg een
paar eetlepels water vermengd met maizena of allesbinder aan het bakvet toe,
haal de aanzetsels van de pan los en roer even goed en giet de ontstane saus
dan over de vis.
Lekker bij gebakken aardappeltjes of witte rijst en wat
gekookte of gestoofde groenten. Maar tussen een pitabroodje zou dat ook weleens
lekker kunnen zijn.