Zoeken in deze blog

donderdag 5 december 2013

Garnalensaus 2

Een ons ròze garnalen
Een half zeer fijn gesneden uitje
2 tenen geperste knoflook
een flinke theelepel tomatenpuree Niet alleen voor de smaak maar ook voor de zalmroze kleur van de saus.
Een stukje paprika in minidobbelsteentjes gesneden
Peterselie fijngehakt
2 grote champignons klein gehakt.
200 ml Crème Fraiche
een paar eetlepels water en een eetlepel maizena of allesbinder met elkaar vermengd.
30 gram roomboter of een tweetal eetlepels olijfolie
Zout
Peper



Was de garnalen en laat ze goed uitlekken.
Verhit de boter en fruit ui en knoflook rustig hierin gedurende een halve minuut.
Bak vervolgens de tomatenpuree er doorheen.
Voeg de overige groenten toe en fruit alles een paar minuutjes tot ze wat zachter zijn geworden. De peterselie kun je het beste als allerlaatste toevoegen.
Dan kunnen de garnalen erbij en onder lekker omroeren bak je deze een minuutje mee.
Temper het vuur.
Roer de crème fraiche snel door de massa heen.
Bepaal nu of en hoeveel water met bindmiddel je door je saus wilt roeren.
Als de saus naar je zin gaat indikken maak je de saus af met peper en zout.

Deze saus gebruik ik meestal bij een lekker stuk gebakken of gegrillde zalm.