Nodig:
4 stronkjes baby paksoy
een paar flinke handen taogé gewassen en uitgelekt
Een grof gesneden ui
Een geperste of fijngehakte teen knoflook.
Een stuk grof gesneden rode paprika
een eetlepel soyasaus
En eetlepel olie
een flinke theelepel komijnzaad
Zout
peper
Bereiding:
Was de paksoy en de taogé goed en laat deze goed uitlekken.
Vierendeel de paksoy in de lengte maar laat de bladeren aan de stronk vastzitten.
Rooster in een pannetje de komijn tot deze begint te geuren.
Verhit de olie goed in een ruime wok.
voeg het zout toe en fruit vervolgens de ui en de knoflook ca. 15 seconden in de hete olie zonder ze te verbranden.
Voeg de gevierendeelde paksoy aan de hete massa toe.
Wentel de paksoy gedurende 1 minuut door de hete olie met de uitjes en knoflook.
Voeg de paprika toe en schep deze door de groenten gedurende 15 seconden.
Voeg de taogé toe en blijf intussen goed door scheppen.
Nu kan de soya saus erbij. Alleen even door het gerecht heen scheppen.
Tenslotte de komijn er doorheen scheppen en afmaken met wat zwarte peper.
Het resultaat zou een knapperige verzameling groenten moeten zijn waarbij de kleurcombinatie van mooi groene baby paksoy, rode paprika en witte taugé en het aroma van de geroosterde komijn je het water door de mond doet stromen. De Paksoy is als het goed is zacht bij de bladeren maar in de stelen lekker knapperig maar dat kun je zelf bepalen door korter of langer te roerbakken. Hou dan wel rekening met de uitjes en knoflook want als deze er te lang inzitten of te heet zijn gebakken kunnen ze verbranden en bitter gaan smaken.
Tip, vervang de komijn eens door geroosterd sesamzaad of een eetlepel geroosterde sesamolie. En om nog verder te gaan kun je de sesamolie ook met een eetlepel honing mengen voor je deze toevoegt aan de groenten.
Baby Paksoy! Lekker als Chopstickfood bij miegerechten.