Nodig:
2 madame jeanette pepers fijngehakt(zaadlijsten eruit) of 2
flinke eetlepels sambal oelek
4 el
Ketjap asin (Bewaar een el voor door de jus)
1 el
Djahé
1 el uipoeder
2 tenen knoflook of 1 el knoflookpoeder
½ el suiker
2 el paneermeel
1 ei
1 tl zout
Om in te bakken:
Om in te bakken:
Een eetlepel olie
Een eetlepel boter
Meng alle ingrediënten in een ruime kom.
Bevochtig je handen met koud water.
Draai snackballetjes van ca 30 mm doorsnee van het
gehakt.
Verhit olie en boter in een koekepan
Bak de balletjes in een paar minuten gaar bij matig hoog vuur.
Zorg dat het vet niet verbrandt.
Als alle balletjes gebakken zijn maak je het vet aan met een
paar eetlepels water. Voeg er een beetje ketjap bij en meng de jus homogeen.
Overgiet de balletjes met de jus zodat ze niet uitdrogen. Meng ze er goed
doorheen.
Serveer met satésaus of zoetzure saus.
Kan ingevroren worden of meteen opgediend.