Klik hier voor de video
Inktvis en garnalen met een Italiaans tintje.
2 stuks inktvis in ringen gesneden.
350 gr garnalen schoongemaakt en in de rug ingesneden.
1 pak Pappardelle uit het versvak van de supermarkt.
1 bakje kastanje champignons gevierendeeld.
1 ui gesnipperd
4 takjes Gehakte peterselie
1 hele rode puntpaprika, in stukken gesneden
1 tomaat, grof gesneden.
2 takjes verse rozemarijn, fijn gehakt.
2 takjes verse tijm fijn gehakt.
4 knoflook in dit recept, geperst.
Zout
zwarte peper
1 Eetlepel bouillonpoeder vis of kip.
2 eetlepels tomatenpuree evt in wat water opgelost.
1 eetlepel bloem.
Voor de gedroogde kruidenmix:
3 theelepels gedroogde basilicum
3 theelepels gedroogde kervel
1 eetlepel paprikapoeder
1 half theelepeltje chilivlokken
2 theelepels mosterdpoeder
2 theelepels Marjolein.
Van deze verzameling maakte ik een mooi kruidenmengseltje.
Binnen een minuut voeg je daar de paprikastukken aan toe.
En al even snel de champignons.
Dit is in luttele minuten gereed dus ga vlot verder en voegde er een theelepel of twee van de droge kruidenmix aan toe.
Nog even een minuutje omgooien en dan ben je klaar met de paddenstoeltjesmix.
Zet het even apart.
Bak in hetzelfde vet de uien en knoflook voor de inktvis een minuutje. En daar achteraan de tomaat.
Voeg nu de inktvis toe en strooi vrij direct ook de verse tijm en rozemarijn er overheen.
Inktvis bak ik altijd maar kort. En aangezien alle kruiderij er al doorheen zit moeten de garnalen ook er aan toegevoegd worden.
Dan een lepel (of 2) tomatenpuree die je goed door de pan roert.
Dat strooi je voorzichtig door de sissende massa in de pan. Blijf intussen omscheppen en roeren.
Na de bloem voeg je er een klein glas water aantoe.
Beetje bij beetje, om er vooral voor te zorgen dat het geen kleffe of juist waterige massa werd.
De inktvis- en garnalenmix is nu gereed en er pruttelt een lekker lobbig sausje omheen.
De verse pappardelle kook je gewoon volgens voorschrift op de verpakking in 3 tot 4 minuten gaar.
Wat ik daarbij doe is een mengseltje van een kluit roomboter met heet kooknat van de pasta maken en dat in de pastaschaal gereed houden. Daar mag de gekookte pasta na het uitlekken even doorheen gehaald worden.
Klik hier voor de video