Voor ca. 50 stuks
1 grote ui gesnipperd
4 teen knoflook geperst
2 tl (ruim) Gember
2 tl (ruim) Gember
2 hele grote madame jeanette ontpit en fijngehakt
2 tl zout
Snufje zwarte peper
2 tak selderie fijngehakt
2 el ketjep asin
50 velletjes Filodeeg
Meng het gehakt met de ketjap, geperste knoflook,
versnipperde ui, de gember, zout, zw peper, fijn gehakte selderie en de Madame
Jeanette’s of adjoema’s waar je de zaadlijsten uit verwijderd hebt.
Zijn de hapjes je achteraf niet heet genoeg dan staat het je
vrij om een peper extra erbij te voegen als je de volgende keer weer een portie
vlammetjes maakt!
Plaats een lepel van de gehakt mix op een ontdooid velletje
filodeeg. Smeer de randen in met wat geklopt ei en vouw dan envelopjes van het
deeg met het vlees erin.
Diepgevroren bewaren en voor gebruik 2 tot 3 minuten frituren in olie.
Diepgevroren bewaren en voor gebruik 2 tot 3 minuten frituren in olie.