Zoeken in deze blog

maandag 21 februari 2022

Wrap Sardines

Klik hier voor de video Wrap Sardines

De blikjes visconserven in de supermarkt vormen vaak een bron van inspiratie. Ansjov, inktvis, sardines… Het past bijna overal tussen en je kunt er lekker mee combineren.




Deze keer een lunch item met sardines.

Daarvoor heb je nodig:


Een rode paprika,

Een winterpeen,

Een paar blaadjes sla, bv little gems,

Een lente-ui,

Een triootje minispruiten

Een blikje sardines in zonnebloemolie.

Een wrap. En daarvoor koos ik lekker grote wraps van wel 30 cm in diameter! Dee haalde ik bij een Turkse supermarkt.


Voor de saus meng je

Een blikje geconcentreerde tomatenpuree, opgelost in een glas water.

Een lepel sojasaus van Japanse oorsprong.

Een lepel ponzusaus in de tomatensaus.

Een teen knoflook door de saus heen geperst.

Een snufje zout en wat zwarte peper.

Nog even mengen en klaar!


Wrap samenstellen:

Zie voor instructies ook de video achter deze link.


Je snijdt de wrap in van af het middelpunt tot voorbij de rand.


Dan breng je de tomatensaus op naar eigen behoefte.


Je verdeelt de sla over een kwart van de wrap.


Dan doe je over het ernaast gelegen kwart hetzelfde met de sardientjes.


En dáárnaast komen de winterpeen en de paprika.


De lente-ui kreeg een ereplaatsje over de sardientjes heen.


En dat werd gevolgd door wat gemalen zwarte peper en als je dat wilt, ook wat gemalen zeezout.


En dan vouw je de wrap vanuit het aangesneden kwart, in dit geval tegen de klok in.


Je kunt meteen aanvallen!



Geniet ervan maar vergeet niet je eigen creatie te bedenken!

Want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!


Klik hier voor de video Wrap Sardines


Geen opmerkingen:

Een reactie posten