Nodig:1 doos Ravioli uit de verskoeling van de supermarkt! Ravioli gevuld met champignons en mozarella.
1 takje Rozemarijn
6 to 8 blaadjes Salie!
1 tl paprikapoeder,
Zwarte peper
Zout
Een bakje Kastanje Champignons
1 tomaat
1 puntpaprika
1 ui
1 grote teen knoflook
Bereiding:
Ik strip een lekker dik takje rozemarijn van z’n langwerpige blaadjes en hak dat klein.
De salie trek ik ook van de tak af en snij de fluweelachtige blaadjes klein. Dan meng ik het gewoon met de rozemarijn.
Ik snipperde de ui.
1 teen knoflook pers ik fijn.
De kastanjechampignons vierendeel ik. Lekker veel!
De puntpaprika snij ik in grof gesneden stukken!
Ik snij ook een tomaat in groffe stukken. Die gaan als allerlaatste in de pan.
Ik koos voor grote garnalen. De grotere supers hebben ze te kust en te keur en voor jouw gemak zijn ze vaak al in de rug opengesneden.
Na ontdooien pel je ze dan heel eenvoudig!
Het is wel zaak om op te letten of de donkergekleurde darm in de rug wel verwijderd is. Maar aan dat goedgevulde darmkanaal kun je ook aan zien dat die garnaal een behoorlijk laatste avondmaal heeft gehad. Het minikreeftje was dus in optimale conditie voordat hij werd ingevroren.
Na het pellen spoel ik de rommel weg en zijn de garnalen gereed voor de pan.
De sausVoor de knoflook roomsaus verwijs ik graag naar
de link van het recept op mijn Foodblog makkelijkkoken.nl
Je kunt ook gaan voor de salieroomsaus.
Klik voor het recept hier.
En anders staat er in het schap in de supermarkt altijd wel een rood of wit sausje van je gading! Je kunt het jezelf zo makkelijk maken als je zelf wilt!
Voordat ik aan het bakken sla, zet ik wel eerst even water op.
Ik maak mijn kruidenmix van de paprikapoeder, zout en zwarte peper, en ik zorg dat de garnalen zijn uitgelekt.
Zet een ruime pan water op en breng dit aan de kook.
BakkenDan verhit ik wat olie in een pan.
Bak daarin uitjes, knoflook en paprika.
Alles met tussenpozen van een seconde of 15.
En als de champignons de pan in zijn gegaan bak je alles samen tot de champignons ietsje beginnen te bruinen.
Dat is voor mij het sein om de tuinkruiden toe te voegen.
Ik laat de salie en rozemarijn minder dan een minuut meebakken en voeg dan de gesneden tomaat toe. Die bak ik maar heel kort mee! Echt net genoeg om deze op temperatuur te laten komen, en dan haal ik de pan alweer van het vuur af.
Maar blijf alert! Want nu de pan nog heet is benut ik die om de garnalen erin te garen.
ik voeg nog een beetje vet toe, en dan bak ik de garnalen in amper 2 minuten gaar. Daarbij voeg ik al meteen de kruidenmix van paprika, zout en peper toe.
De garnalen zet ik even apart na het bakken.
De aanzetsels in de pan week ik los met een paar eetlepels water. Even laten indampen en over de garnalen heen sprenkelen.
De SaladeDe Ravioli gaat vergezeld van een komkommer salade met tomaat.
Het frisse karakter wordt benadrukt door een handjevol gesneden muntblaadjes.
Een kaalgestript takje tijm past daar altijd wel bij.
Ik koos ervoor om een banaansjalot in de salade te verwerken.
Ik sprenkel een mengseltje van twee eetlepels Extra virgin olijfolie met een paar spetters sesamolie over de salade.
Voor de zure inbreng is een lepel witte natuurazijn goed genoeg.
Wat zout, en peper uit de molen.
En voor de romigheid een paar lepels fèta! De olie die in dat potje Fèta zit, is trouwens ook een prima dressing, als je geen zin hebt om zelf met olie en azijn aan de gang te gaan!
En laten we vooral niet vergeten de kappertjes te vermelden! Kleine smaakexplosies op je tong!
De Ravioli
Laat het water niet te hard koken.
Laat de ravioli in het water glijden. Het heeft maar 4 minuten nodig!
Als de Ravioli is gaar gekookt kun je de borden op gaan maken.
Dat betekent een laagje saus op de bodem,
de vers gekookte ravioli daar bovenop,
lekker veel van de champignonmix,
en dan de gekruide garnalen!
De WijnBij zo’n royaal gevuld bord hoort ook een lekkere wijn!
Ik haalde die bij Drinks en Gifts aan de Heiligeweg in Krommenie
Na wat ruiken en proeven, en vooral goed luisteren naar Jolanda Buhrs, kwam ik thuis met een Clivus Soave Classico.
Het is een droge fruitige witte wijn uit Italië.
De wijn heeft een licht strogele kleur met groene reflexen.
Je serveert ‘m bij voorkeur bij 10 - 12° C
Dan word je verrast met een aroma dat doet denken aan hagendoorn, vlierbloesem en viooltjes.
En de geoefende wijnproever herkent de karakteristieke toon van amandelen!
Deze wijn is geschikt voor uiteenlopende gerechten waarvan ik hier dus de Ravioli noem. Maar ook voor pastasalades, schelpdieren, kipgerechten of mozarella met tomaat en basilicum.
Met een doos van deze wijn ben je verzekerd van genot voor een hele reeks aan menu’s.