dinsdag 16 februari 2021

Roodbaarsfilet met shiïtake en salie roomsaus




Nodig:

Een half uitje,
2 tenen knoflook
Een doosje Shiitake Mushrooms. Grof gesneden.
een paar hele takjes verse rozemarijn
Een lepel gehakte verse rozemarijn
6 blaadjes gehakte verse salie 
2 grote Roodbaarsfilets! 
Peterselie
Zwarte peper
Zout
Bloem
Boter
Pasta voor 2 personen

Bereiding:
Peper en zout de filets lichtjes aan beide zijden. 
Haal ze een paar keer door de bloem.

Breng water voor de pasta aan de kook!
In deze video/Recept  zie je verse pasta uit het koelvak van de supermarkt.
Dat is in 4 minuten gaar. Dat vraagt ook om wat aandacht!
Doe intussen een klontje boter op de bodem van de pastaschaal.
Het is ook een goede gewoonte om een paar lepels van het kookwater erbij te sprenkelen. 
Hoe de schaal warm.
Kook de pasta volgens voorschrift.
Zodra de pasta is afgegoten of afgezeefd, doe je deze in de pastaschaal bij het kooknat en de boter. Daar blijft het goed smeuïg van.
Nog even schudden en omscheppen en nog wat peterselie erover, en dan is de pasta ook meteen gereed.

De roodbaarsfilet
De visjes hebben geduldig liggen wachten.
Smelt de boter en leg als deze heet genoeg is, de roodbaarsfilets er netjes in.
Keer ze een keer en bak ze in 6 tot 8 minuten gaar!
Leg er tussendoor een paar takjes rozemarijn bij.

Als de roodbaars uit de boter is voeg je snel de ui en knoflook toe aan de hete boter.
20 seconden later laat je de shiitake erbij glijden.
En vlak voor de paddestoelen de pan uit mogen strooi je de gehakte salie en rozemarijn er overheen. Nog even 15 of 20 seconden in de hete massa laten meebakken, en dan zijn ze gereed!

De vis gaat vergezeld van de Shiitake richtig de eettafel. Er hoort lekkere verse pasta bij en over die pasta gaat er een eigen zelfgemaakte salie-roomsaus!

Of gebruik de bakboter van de vis en de shiitake om de pasta een geheel eigen smaak en geur mee te geven!





Voordat we de keuken indoken, lieten we ons informeren door onze Zaanse wijnspecialist Jolanda Buhrs.  
In haar winkel Drinks en Gifts aan de Heiligeweg in Krommenie, vertelt ze graag welke wijn we bij dit gerecht het beste kunnen drinken. 

Kijk hier naar de video Roodbaarsfilet!

Geen opmerkingen: