Begin met de kruidenmelange.Voor de nodige geurige kruidenmelange rooster je de volgende specerijen in een pan:
5 tot 8 Kardamom zaden.
1 tl groene peperkorrels
1 tl zwarte peper
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel komijnzaad
Rooster de specerijen totdat je de heerlijke geuren waarneemt en voeg ze dan samen in een vijzel. Wrijf daarin alle ingrediënten tot fijn poeder.
Voeg hieraan nog
1 tl uipoeder,
1 tl mosterdpoeder,
1 tl fenegriek en
3 el curry madras toe.
Verder:
2 grote tenen knoflook fijn gewreven.
1 middelgrote ui fijn gesneden.
Verder hou je binnen handbereik
1 dessertlepel tomatenpuree
2 el gecondenseerde volle melk met suiker
1 tl zout
1 handje gehakte selderie
15 gram roomboter
Bereiding:
Verhit een halve dl olie in een sauspannetje.
Fruit hier de ui en knoflook in.
Voeg hier de tomatenpuree aan toe.
Bak dit 30 seconden mee.
Voeg hier twee volle eetlepels van het gevijzelde currymengsel aan toe. Er ontstaat een soort van roux.
Bak dit op gematigd vuur mee. Voeg desnoods wat olie toe als de olie in de pan te snel wordt opgenomen door de roux.
Roer er de roomboter bij.
Warm de massa goed door en voeg er dan ca. 50 cc koud water, met wat bloem erin vermengd, aantoe.
Als de saus weer aan de kook komt voeg je er ca 50 cc gecondenseerde melk beetje bij beetje aantoe. Proef intussen of de smaak naar je zin is en de saus niet te zoet wordt!
Dan nog even de gehakte selderie er doorheen roeren.
Proef of de currysaus goed op smaak is.
Intussen bak je een flinke varkenshaas gaar tot deze van binnen rosé is. Eerst de buitenkant aanbakken en dan in ongeveer 8 minuten garen.
Laat, na het bakken, het vlees 5 minuten rusten.
Je snijdt daarna de haas in medaillons, plaatst ze op een bord en schept er een flinke lepel currysaus overheen.
Serveren kun je dit met gebakken aardappeltjes en een salade van bijvoorbeeld knapperige romanosla met olijven, uien, tomaat en komkommer.
Pappadums. Kroepoek uit India! |
Klik hier om de video te bekijken.