Zoeken in deze blog

zondag 17 maart 2019

Vega Wrap








Klik hier voor de video

Vegetarisch eten is hot! En er zijn genoeg mogelijkheden om lekker vegetarisch te koken.
Dat kan met en zonder vleesvervangers.
In deze editie waag ik me aan een veel verkochte kipvervanger. Voor deze gelegenheid combineren we ze met kikkerwerwten en verpakken we ze in een wrap! Je vind ze in het koelschap van je buurtsuper!

Nodig:
Zout,
zwarte peper en
1 theelepel milde paprikapoeder

Meng het door de klein gesneden vegetarische kipstukjes en laat het even rusten.


Intussen kun je de rest van de vulling voor de wraps
gereed maken.

Daar heb je voor nodig:
1 middelgroot blik Kikkererwten
1 rode chilipeper,
1 paar tenen geperste knoflook,
3 plakjes gedroogde zontomaat uit een potje met olie,
zout,
zwarte peper,
2 theelepels paprikapoeder,
2 theelepels mosterdpoeder,
2 theelepels karwijzaad dat je eerst even roostert,
2 eetlepels tomatenpuree,
natuurlijk het benodigde aantal wraps,
1 grote gehakte ui,
Een combinatie van dun gesneden winterpeen, puntpaprika,
rode ui en spinazie geeft een mooi kleurig uiterlijk
aan je wrap.
Nog wat gesneden selderij.
En een paar eetlepels olijfolie.

De vegetarische kip kruid je af met:
een deel van de
knoflook,
1 tl mosterdpoeder en
een scheutje olijfolie.

Meng het er goed doorheen.
Zet dit mengsel even weg in een kommetje.

Ontdoe een chilipeper van de zaden en snij de peper klein.
Snij de zontomaatjes ook in dunne reepjes.
Laat de kikkererwten uitlekken.
Plaats een kleine wok of redelijk diepe pan op je kookstel.

Bereiding:
Verhit 2 eetlepels olie in je pan op middelhoog vuur.
Fruit hierin de uitjes.
Zodra de uitjes glazig worden voeg je de chilipeper er aan toe.
De Zontomaatjes volgen na de chilipeper.
Roerbak alles een minuutje.
Dan kan de vegetarische kip erbij.
Dit vergt enige minuten bakken en omscheppen.
De vegetarische kip vormt zowaar een bruin laagje aan
de buitenkant.
Als de massa naar tevredenheid gebakken is, kun je het
in een schaaltje overscheppen en even apart zetten.

In de nu lege pan verhit je opnieuw wat olie.
En daar bak je wederom wat ui, knoflook en tomatenpuree.
En ook nu wat mosterdpoeder, zwarte peper, zout en paprikapoeder.
Nu voeg je ook het Karwijzaad toe.
Dan kunnen de kikkererwten erbij.
Uit blik zijn de kikkererwten reeds zacht. Ze zijn dus snel gaar.
Daarom kan een deel van de gesneden paprika er nu al bij.
Kort roerbakken en omscheppen.
En dan kan de vegetarische kip erbij!

Meng de inhoud van de pan goed en plaats dan een deksel op de pan
om alles goed door te warmen.
Een sudderplaatje verdient aanbeveling.

En dan nu de magie van een wrap!

Leg een wrap op je werkblad.
Verdeel er wat tomatensaus over.
Verdeel op de bovenste helft een paar lepels van die heerlijke
vegetarische vulling.
Garneer dit over de hele breedte met spinazie, wortel, paprika
en rode ui.
Dan vouw je de zijranden van de wrap over de vulling naar elkaar toe.
Je vouwt de bovenrand over de vulling heen.
Je trekt met de rand van de wrap de vulling stevig aan.
En dan rol je rustig de wrap van je af, helemaal dicht.
Geloof me... Oefening baart kunst!

Snij de wrap schuin doormidden. Dat staat wel decoratief bij het
opdienen.

Klik hier voor de video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten