Zoeken in deze blog

maandag 11 maart 2019

Visburgers



Klik hier voor de video instructie


Nodig:
500 gram vis zoals Kabeljauw of pangasiusfilet. Tot gehakt gemalen.
1 teen gehakte knoflook
1 half uitje, fijn gesnipperd,
1 eetlepel klein gehakte peterselie,
zout
zwarte peper
2 el paneermeel
1 ei

Bloem

Bereiding:
Neem een hamburgerpers.
Handen met koud water licht bevochtigen,
Een flinke bal vis draaien,
en die in de pers leggen.
Die bal pers je dan eenvoudig tot een visburger,
Om te voorkomen dat de burger aan de pers blijft kleven leg ik er altijd een groot vel huishoudfolie in. Daarop de visbal, daarop weer een vel folie, en dan pas pers in de visburger in de pers tot een mooie ronde schijf. Zo hou je je pers schoon, de fraai gevormde visburger mooi van vorm en de folie kan tevens als verpakking dienen om te bewaren of in te vriezen. Zie de videofilm 'Visburgers' Op het Youtubekanaal 'Makkelijk Koken'.

De visburgers wentel je voorzichtig door een paar lepels bloem.
Bak ze in roomboter of olijfolie.

Serveersuggestie:
Intussen snij je wat ui in snippers.
Rooster een theelepel karwijzaad,
Verhit 40 gr roomboter op matig vuur.
Fruit de ui zachtjes een minuut of twee.
Voeg het Karwijzaad erbij.
Voeg nu ook de Spinazie erbij en laat al omscheppend,
de spinazie slinken. Even met deksel op de pan
een minuutje doorwarmen.

Serveer de visburger op een bedje van spinazie,
en serveer er een lekkere roomsaus bij.

Klik hier voor de video instructie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten