Zoeken in deze blog

woensdag 10 april 2019

Import mie bereiden (Bijgerecht)

Klik hier om ook de Foodvideo van dit gerecht te bekijken op het Youtube Kanaal Makkelijk Koken!

Serveersuggestie
Breng een ruime pan water aan de kook.
Kook hierin de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
De mie in de Foodvideo kook je in 2 minuten gaar. Trek al na 1 minuut de slierten uit elkaar zodat je bij het afgieten al mooie losse draden mie hebt.

Giet de mie direct na de voorgeschreven kooktijd af, en laat deze bij voorkeur een uurtje goed uitlekken. Ik neem die tijd graag, want dan is de mie niet meer zo nat en kleverig.
Tip: Kook de mie dus voordat je aan de bijbehorende gerechten begint. Als je de mie die goed is uitgelekt en afgekoeld, daarna pas bakt, krijg je het mooiste resultaat.

Om de mie te kruiden snij of hak je
een ui klein
Je wrijft dan ook wat knoflook fijn.
Meestal snij ik er ook wat selderie bij klein.

Serveersuggestie
Dan meng je
een of twee theelepels donkere misopasta met
een beetje sojasaus,
een theelepel witte peper,
en een theelepel 5 spices poeder.

Verhit wat olie in een hete wok.
Bak hierin enkele seconden de gesneden ui en knoflook.
Giet de misomarinade erbij.
Als deze heet is kan de uitgelekte mie erbij.
Lekker roerbakken tot de mie goed verhit is.
Tenslotte nog even de gehakte selderie erbij.
Dan kun je de mie en de overige gerechten, bijeen voegen en opdienen.

Klik hier om ook de Foodvideo van dit gerecht te bekijken op het Youtube Kanaal Makkelijk Koken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten