Nodig:
1 zoete cassave of zoete patat die verkrijgbaar zijn in de toko maar ook heel vaak bij de DEKA.
2 ons scampi gewassen en voorgekookt
gehakt lenteuitje
gehakte selderie
1 gesnipperd uitje
1 teen geperste knoflook
gesneden paprika
Peper
zout
En wederom geldt: 'Maak het jezelf gemakkelijk!
van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
maandag 2 december 2013
Vispannetje met oestersaus
Een vissie lust je vast ook wel. En natuurlijk niet te
moeilijk om te maken. Dit maak ik heel vaak en ook dit recept valt volop af te
wisselen.
Deze keer gebruikte ik wat Pangasius en Tilapia in grote
dobbelstenen gesneden.
Champignons gevierendeeld, Geroosterde paprika van de DEKA
grof gesneden. Ik veronderstel dat iedere behoorlijk gesorteerde supermarkt die
geroosterde paprika’s op knoflookmarinade heeft staan en anders de Turkse
specialiteiten winkels wel. Verder geperste knoflook en een half gesnipperd
uitje.
Spareribs Cha Sieuw met pasta
Niks mystieks, niks geheimzinnigs of ingewikkelds!
1 kilo spareribs,
Vervolgens 3 eetlepels Cha sieuw marinade, 3 eetlepels Oestersaus,
3 eetlepels sojasaus met elkaar mengen. Daar voeg je 3 tenen geperste knoflook aan toe.
Snufje zout en peper
En dan de spareribs daar doorheen wentelen. Laat de spareribs minimaal een nacht in deze marinade liggen en schep ze af en toe erin om.
1 kilo spareribs,
Vervolgens 3 eetlepels Cha sieuw marinade, 3 eetlepels Oestersaus,
3 eetlepels sojasaus met elkaar mengen. Daar voeg je 3 tenen geperste knoflook aan toe.
Snufje zout en peper
En dan de spareribs daar doorheen wentelen. Laat de spareribs minimaal een nacht in deze marinade liggen en schep ze af en toe erin om.
vrijdag 20 september 2013
Ratjetoe scampi met krieltjes en spitskool
Ja verzin ’t maar!
Er lag nog een zakje krieltjes in de koelkast naast een
kwart stronk spitskool.
Mijn begerig oog viel ook nog op een bakje scampi’s… De
combinatie was snel gemaakt in het hoofd en op het vuur ging het mogelijk nóg
sneller! Deze smak voedsel was in 5 minuten, ik reken het snijden van die paar ingrediënten ff niet mee, helemaal gereed.
Scampi Gingah!
Nodig:
stukje rode paprika juliënne gesneden
1 plakje pickled ginger
2 el gingervocht
2 teen knoflook
4 gedroogde zontomaatjes in olie
(Pomodori Secchi van Agreta)
1 takje selderie fijngehakt
1 kleine Madame Jeanette
1 el Helen's Ketjap
1 el suiker
Pangasius filets Oriëntal style
Nodig:
4 of 5 grote Pangasius filets
4 of 5 grote Pangasius filets
2 tenen knoflook fijn gesnipperd
een kleine ui gesnipperd
twee rode pepers fijn gesnipperd
roomboter
2 tl knoflookpoeder
2 tl uipoeder
1 tl 5-spices powder (mee-chun bij de toko)
zout
zw peper
1 el Olie
1 el Sojasaus
1 el Ketjap Asin
1 el Sojasaus
1 el Ketjap Asin
Pangasiusfilet Hot!
Nodig:
4 Pangasius filets
4 Pangasius filets
1 rode Spaanse peper in ringetjes gesneden
1 vingerkootje laos. Heel houden
1 vingerkootje citroengras (Sereh). Heel houden
1 plakje pickled ginger (Toko) fijngesneden
1 teen knoflook
1 el vissaus
Zout
Peper
Garnalensambal
1 Madame Jeanette's fijngehakt met pitjes of voor milder zonder
pitjes.
1 grote ui fijngehakt
4 tenen knoflook geperst en het resterende vruchtvlees fijngehakt.
2 grote plakken pickled ginger van Mee Chun zeer fijn gehakt
1 el suiker
1 dessertlepel laospoeder
1 maggi kippenbouillonblokje
2 dessertlepels uipoeder
1 el ketjap manis
1 el sojasaus
4 el olie
Abonneren op:
Posts (Atom)