4 - 6 nestjes Quick Cooking Egg Noodles (Long Life Brand) Koken volgens voorschrift. Afgieten en afspoelen met koud water.
2 el ketjap manis
Olie
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 tomaat klein gesneden
1 stukje prei, gewassen en gesnipperd
een handje shitake champignons in stukjes gesneden.
2 Fa Fonch worstjes Varken. (Fa Chong kip kan ook) Snij het worstje in dunne schuine plakjes of kleine stukjes
4 tak selderie klein gehakt
Maak verder een marinade met de volgende bestanddelen:
2 el black soy sauce
1 el vegetarian mushroomsauce
1 el suiker
2 tl zout
2 maggiblokjes verpulverd
1 tl 5-spices powder
Bereiding:
Verhit op zo hoog mogelijk vuur een paar el olie in een ruime wok.
Bak hierin met 15 seconden tussenpozen de ui, knoflook, tomaat prei en shitake.
Voeg de Fa Chong toe en bak deze 1 minuut mee.
Schep alles goed door elkaar en voeg dan de afgekoelde noodles toe.
Schep alles onmiddellijk onder fel roerbakken door elkaar. Voeg dan de marinade toe door deze goed over de noodles te verspreiden. Intussen stevig omscheppen en aanbakken voorkomen.
Strooi de selderie door de noodles, meng nog even door en dien onmiddellijk op.
Men kan hier van alles bij verzinnen zoals, satésticks, gebakken kip, geroosterd varkesvlees of crispy porc belly. Schroom niet om door de noodles chinese wokgroenten zoals Choy Sum te scheppen.
Quick Cooking Egg Noodles (Long Life Brand) |