1 kop droge rijst. Koken, afgieten en na het stomen op een groot bord laten afkoelen.
250 gr linzen (blikje) uitgelekt
200 gr spekreepjes
3 eieren geklutst
1 rode peper in ringetjes gesneden. (weglaten als je niet van pittig houdt.)
1 grote ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst/fijngehakt
2 takken selderie klein gehakt.
2 tl uipoeder
2 tl knoflookpoeder
2 tl paprikapoeder mild
1 kippenbouillonblokje
zout
Zwarte peper
4 el olie
40 gr roomboter
Linzenrijst met een sudderlapje en bloemkool |
Verhit wat olie in een wok of diepe pan.
Bak de spekreepjes 4 of 5 minuten op matig vuur.
Haal de spekreepjes uit de pan en zet ze apart.
Bak de eieren en verdeel ze in brokjes.
Zet ze apart.
Fruit ui en knoflook op matig vuur.
Voeg de uitgelekte linzen toe.
Goed roerbakken.
Voeg de gekoelde rijst toe.
Verhoog het vuur en roerbak de rijst.
Voeg de spekreepjes, ei, selderie en rode peper toe.
Goed roerbakken.
Strooi de specerijenpoeders ui, knoflook en paprika door het gerecht.
Verpulver het bouillonblokje over de rijst.
Proef en maak eventueel af met zout en zwarte peper.