Doe in een sauspannetje:
125 cc tomatenketchup
2 el rijstwijnazijn
4 el water
2 el lichtbruine basterdsuiker
1 el donkerbruine basterdsuiker
2 el molasses/ melasse
1 el Worcestershiresauce
2 tl chilipoeder
4 tl paprikapoeder mild
4 tenen knoflook geperst
50 gr tomatenpuree
2 tl zout
Meng alles in het sauspannetje tot een gladde massa.
Plaats de pan op het matige vuur.
Breng de saus al roerende tegen de kook aan.
Plaats de saus op een sudderplaatje met een deksel erop.
Roer af en toe.
Na 15 minuten zachtjes doorwarmen even proeven.
Een jampotje schoonwassen en samen met het dekseltje 10 minuten in kokend water desinfecteren.
Hier de saus in overgieten.
Onmiddellijk het deksel op de pot schroeven.
Na enige tijd verraad de duidelijke luide 'klik' dat de pot luchtdicht en voedselveilig is gesloten.
Laat de saus goed afkoelen.
Voor gebruik altijd een schone lepel gebruiken. Dan kun je nog weken plezier hebben van de pot saus.