Nodig:
400 gr kippendijenfilet vermalen tot gehakt
200 gr gemengd gehakt
2 tl sambal oelek
2 tl knoflookpoeder
2 tl zwarte peper
2 tl uipoeder
2 tl laospoeder
2 tl serehpoeder
2 tl zout
1 el
mushroom vegetarian sauce (Yan Wak Yung, Healthy boy brand)
1 el ketjap manis
1 sjalotje gesnipperd
1 teen knoflook geperst
3 takjes selderie klein gehakt
2 el paneermeel
1 ei geklutst
Zuurkool Madras met Kipballetjes Bangkok |
Bovenstaande goed met elkaar mengen.
Handen bevochtigen en vervolgens balletjes draaien.
2 minuten in magnetron bij 700 watt opstijven.
Daarna in plantaardige olie rondom bakken.
Opdienen als partysnack met bijvoorbeeld pruimensaus, sweet
chilisauce of knoflooksaus.
Maar ook prima bij een exotisch gerecht zoals witte rijst
met gebakken paksoy of Zuurkool Madras.