500 gr Zuurkool
4 takken Selderie
1 grote ui
1 of 2 tenen knoflook
1 tomaat
Klontje boter
4 el olie
150 gr gemengd gehakt
100 gr Zuurkoolspek (evt voorgebakken)
4 tot 6 el Kerrie madras
Kippenbouillonblokje verpulverd
2 tl sambal oelek
Om mee op te dienen naar behoefte: braadworst, gehaktballen,
spekkies, (gebakken of gepureerde) aardappelen of rijst.
Bereiding:
500 gr Zuurkool 10 minuten in water koken. Afgieten en koud
spoelen.
De zuurkool met twee vorken goed uiteen trekken.
Selderie klein hakken.
1 grote ui zeer grof snijden.
2 tenen knoflook fijn hakken.
1 tomaat klein snijden.
Klontje boter smelten en aanvullen met
4 el olie.
De Ui bakken.
De Knoflook meebakken
Goed roerbakken
150 gr gehakt toevoegen en meebakken onder goed omscheppen.
Het Zuurkoolspek meebakken.
Kerrie madras erbij. Hoeveelheden kunnen naar eigen behoefte
aangepast worden.
Gesneden Tomaat erbij.
Uitgelekte Zuurkool erbij.
Kippenbouillonblokje verpulveren.
Gehakte Selderie erbij.
Alles goed roerbakken.
2 tl sambal oelek erbij en er goed doorheen mengen.
Deksel op de pan en 15 minuten op een sudderplaatje doorwarmen.
Serveren met braadworst of gehaktballen, spekkies, (gebakken
of gepureerde) aardappelen of rijst.
Bekijk ook het videorecept op het youtube kanaal van Makkelijk Koken.
Bekijk ook het videorecept op het youtube kanaal van Makkelijk Koken.