Nodig:
2 tenen knoflook
2 tl knoflookpoeder
1 tomaat grof gesneden
1 kleine ui grof gesneden
1 Adjuma of Madame Jeanette fijn gesneden. (voor een wat mildere chutney verwijder je de zaadlijsten.)
4 tl kerrie madras
1 grote (half)rijpe mango
1 el donkere basterdsuiker
1 el kristalsuiker
2 el honing
Sap van ½ citroen
Olie
Zout
Zwarte peper
1 maggiblokje
Bereiding:
Verhit de olie.
Fruit de knoflook, ui en tomaat.
Bak vervolgens de peper mee.
Voeg de knoflookpoeder toe.
Voeg de Kerrie toe.
Voeg de Mango toe.
Voeg de suikers en de honing toe. Laat dit goed oplossen.
Voeg het citroensap toe. Goed mengen.
Maak af met zout peper en het maggiblokje.
Op een sudderplaatje sudderen tot de mango naar eigen smaak
zacht genoeg is. Laat eventueel teveel vocht langzaam een beetje inkoken met
het deksel op een kiertje.