4 personen
Maak verse roti volgens het recept elders op deze Blog. Klik daarvoor hier.
Of haal 4 tot 8 verse roti’s (bij de toko)
Of haal 4 tot 8 verse roti’s (bij de toko)
4 á 5 eetlepels masala
5 tenen knoflook
fijngewreven
1 eetlepel tomatenpuree verdund in een eetlepel water
1 halve ui fijngehakt
twee takjes selderie
een madame Jeanette
zout
peper
12 middelgrote aardappelen
Olie
Schil de aardappelen
Bak de kip snel rondom lichtbruin in olie.
Wrijf de kip in met zout peper, en de helft van de masala.
Fruit de knoflook en de ui.
Voeg kip rustig toe
Bak de kip bij halfhoog vuur rondom. Laat de masala niet
aanbranden.
Voeg de tomaten puree toe.
Meng de inhoud van de pan goed door elkaar en voeg de
aardappelen en de rest van de masala toe. Meng nogmaals.
Schik aardappelen en vlees zo vlak en compact mogelijk in de
pan.
Voeg zoveel water toe
als nodig om de aardappelen net onder te
kijgen.
Leg de madame Jeanette in het midden in de pan.
Breek de takjes selderie in vingerlange stukken of hak deze
fijn (wat jij wilt) en voeg deze toe.
Breng de massa aan de kook
en direct daarna op laag vuur. Bij voorkeur op een stoofplaatje.
Reken op 20 minuten om de aardappelen gaar te stoven.
Masalakip met roti, gebakken spitskool, kouseband en curry eieren |
Tomatenpuree kun je weglaten als je er niet van houdt. Maar
dan moet je een of twee eetlepels bloem door de kip mengen om de jus minder of
meer gebonden te krijgen.
Gebruik sowieso zo min mogelijk water om de aardappelen en
kip gaar te stoven.
Laat nimmer de Madame Jeanette voluit meekoken! Het aroma
gaat verloren (van veel flavours en smaakstoffen al bij 80 graden!). Erger is
dat de peper kan knappen en dan is je gerecht verknald. De madame jeanette kun
je achteraf (na max 20 min.) eruit vissen en fijnhakken, even met een ui en een
teen knoflook en eventueel wat tomatenpuree fruiten en wat water, olie en
azijn erdoor mengen. Sambal klaar! Mietjes onder ons kunnen ook gewoon sambal
oelek van een of ander mistig (huis)merk nemen.