Nodig:
Per persoon
100 gr gepelde Gamba’s count 24/30 (deze code staat op de zak en geeft de grootte van de garnalen aan)
Per persoon
100 gr gepelde Gamba’s count 24/30 (deze code staat op de zak en geeft de grootte van de garnalen aan)
Kleine roze garnaaltjes (handje per persoon)
Per ons gamba’s ca 5 gedroogde chili pepertjes.
Een handje grof zeezout .
Per ons garnalen een teen knoflook deels grof gesneden deels
fijngewreven.
Een half uitje zeer zeer fijngesnipperd
Per ons gamba’s 3 eetlepels olijfolie
Klein stukje rode paprika
Verwarm de oven op 200 tot 210 graden
Was en droog de gamba’s.
Verhit de olijfolie in een koekepan. Bak de gamba’s hierin
gedurende een minuut onder snel omscheppen. Temper het vuur.
Meng onmiddellijk de roze garnaaltjes, chili, knoflook, paprika
en uisnippers door de nog hete voorgebakken gamba’s,
Bak alles 10 seconden mee
haal van het vuur af
en verdeel het mengsel met de olijfolie over de
respectievelijke ovenvaste Tapas schaaltjes. Zorg voor genoeg olie om later
lekker je broodje in de hartige en kruidige jus te kunnen dippen.
Laat de gamba’s 15 tot 20 minuten in de oven bakken. 5
minuten voor je de gamba’s uit de oven haalt strooi je er zeezout overheen.
Schep de gamba’s zonodig een keer dooreen om uitdroging te voorkomen.
Voor de volledigheid kun je er Chiabatta of Turks brood bij
serveren belegd met blokjes tomaat, fèta en basilicum.
Voor ik het brood beleg smeer ik er een mix van olijfolie
met zeer fijngehakte peterselie en fijngewreven knoflook op en vervolgens rooster
ik het brood in de oven een minuut of 2 knapperig. Extra brood erbij voor de
jus van de gamba’s en wellicht een zachte mayosaus erbij.
Enjoy!