Nodig:
100-250 gr. gram prei. Harde delen rigoreus verwijderd
2 takjes selderie fijngehakt
½ pond gehakt
1½ ui gesnipperd
1 hardgekookt ei
250 gr doperwten Bonduelle diepvries
Roomboter
1 maggiblokje (cubes) Proef om er zeker van te zijn dat het
geen slappe hap wordt.
Nootmuskaat
Zwarte peper
Een pond kruimig gekookte aardappelen. Kook en pureer deze
als laatste. Dan heb je lekker zachte en luchtige aardappelpuree.
Bereiding:
Verhit 25 gr roomboter
Bak het gehakt met een uitjes rul.
Voeg de prei toe en laat dit 5 minuten sudderen met deksel
op de pan
Voeg de bevroren doperwten toe en laat alles onder af en toe
omscheppen 10 minuten garen.
Voeg het verpulverde maggiblokje toe.
Peper en nootmuskaat toevoegen
Kook het ei in 10 minuten hard.
Kook de aardappelen in ca 25 minuten zacht.
Verhit 200 ml volle melk
Voeg hier 25 graam roomboter aan toe.
Stamp de gare en nog warme aardappelen fijn en voeg de helft
van de melk toe.
Mix met een elektrische garde tot en er luchtige puree ontstaat.
Voeg melk toe tot de puree de juiste consistentie heeft.
Hak selderie fijn.
Hak een half uitje fijn.
Voeg dit met het gehaktmengsel toe aan de aardappelpuree.
Meng de massa luchtig tot stamppot.
Garneer met het gekookte ei.
Serveren met gehaktballetjes en smeuïge jus, biefstuk,
spekkies varkenshaas of en andere lekker stukje vlees van je keuze! Belangrijk
is de beschikbaarheid van voldoende jus.