Mengen met:
1 tl Nootmuskaat
1 tl Cayennepeper
1 tl Paprikapoeder
1 ui fijngehakt
2 teen knoflook fijngewreven
½ Rode puntpaprika
1 klein blikje doperwten met wortelen (wortelen in stukjes
gehakt)
15 gr selderie
1 hardgekookt ei gesneden
Zout
Grof gemalen zw peper
½ grote madame jeanette,
zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
10 velletjes Koopman’s bladerdeeg 10x10 cm
Meng alle ingrediƫnten homogeen
Plaats telkens een ruime eetlepel vulling op een velletje
bladerdeeg.
Vouw het deeg met de punten naar elkaar toe en laat deze
elkaar overlappen. Of kies voor een vouwhulpje warmee ook empanada’s worden
gevormd.
Plaats de pasteitjes op een bakplaat
Smeer de bovenzijde in met geklutst ei
Strooi er eventueel een beetje komijnzaad overheen
Verhit de oven voor op 200 graden en plaats de bakplaat in
het midden van de oven.
Laat de pasteitjes ca 40 minuten gaar bakken.
Op dit recept zijn vele variaties mogelijk. Klik Hier om ook het videorecept te bekijken.
Op dit recept zijn vele variaties mogelijk. Klik Hier om ook het videorecept te bekijken.