- sopropo
- gehakt
- een ui
- 1 of twee teentjes knoflook
- Theelepel laospoeder
- theelepel
gemberpoeder
- theelepel
Ve-tsin
- tomatenpuree
of -ketchup
- bouillontablet
- suiker
- peterselie
- olie
Gevuld met gehakt |
Tip: Klik hier voor de video instructie voor Gevulde Sopropo!
Snij de sopropo in grote stukken van
Rondom bakken in de pan |
Bak de rest van de ui in een pan en de knoflook. Bak de gevulde sopropo 5 minuten rondom in het vet. Bak de eventueel gerolde gehaktballen rondom gaar. Haal alles er daarna even uit en zet ze apart. Voeg de kruiden toe aan het bakvet, de tomatenpuree en het bouillonblokje. Voeg een theelepeltje suiker toe en wat water. Doe de gevulde sopropo en eventueel de gehaktballen in de saus en laat deze gaar smoren. Op het laatst de selderij toevoegen.
Gaarstoven met een pepertje |
Opdienen met rijst. Ik kies ervoor om er gehakt bij te eten maar vis vind ik er ook lekker bij. Met een beetje bakkeljauw als extraatje.