Zoeken in deze blog

woensdag 31 augustus 2016

Garnalensaus met Kastanjechampignons en bieslook

Nodig:
150 gr roze garnalen
1 teen knoflook geperst
1/2 rode ui gesnipperd
1 el bieslook klein gehakt
1 el peterselie klein gehakt
1 bekertje Crème Fraïche
1/2 el tomatenpuree
125 gr Kastanjechampignons gevierendeeld
1 stuk rode puntpaprika klein gesneden
1/2 rode peper in ringetjes gesneden
1 tl karwijzaad geroosterd
1 tl zw peper
1/2 el paprikapoeder mild
1 dl droge witte wijn
3 el olijfolie
1 maggi Bouillonblokje

Bereiding:
Verhit de olie, voeg er evt een klontje roomboter aan toe.
Fruit de ui en de knoflook.
Voeg de champignons toe.
Voeg de paprika, rode peper, tomaat, karwijzaad en paprikapoeder toe.
Even bakken.
Voeg de garnalen toe.
Voeg de witte wijn toe. laat deze even reduceren (inkoken).
Voeg de peterselie en bieslook toe.
Voeg de Crème Fraïche toe. Goed mengen.
Afmaken met zwarte peper en een bouillonblokje of wat zout.

Goed voor over de pasta of bij een visgerecht.

zaterdag 27 augustus 2016

Kruidenboter

100 gr roomboter op kamertemperatuur.
2 tenen knoflook fijn gewreven
1 tl zeezout gemalen
1 vingerkootje rode peper fijn gehakt
1/2 el peterselie fijn gehakt
1 tl zwarte peper grof gemalen

Alles mengen.
In de koelkast laten opstijven.
Grotere partijen Eventueel in porties invriezen en naar behoefte ontdooien.

Bij stokbrood, toast, Turks brood of om mee te bakken.

Rub voor kippenvlerkjes

Voor ca. 750 gr. Kippenvlerkjes.

Gereed voor een houtvuurtje
Nodig:
1 el paprikaPoeder mild
1 tl zwarte peper
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl chilipoeder
1 tl uipoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl zeezout gemalen
3 el olie
3 tl suiker

Alles mengen.
De kippenvlerkjes ermee inwrijven.
Een uurtje, maar bij voorkeur langer, laten inwerken.
Op een bbq-vuurtje langzaam gaar roosteren.

maandag 8 augustus 2016

Gamba's Caribbean style

Gamba's in de schil. Zuig de saus er gerust eerst af!
Nodig:
10 ongepelde gamba's
8 el olijfolie
20 g roomboter
2 tenen knoflook geperst
1 rode peper in ringen
2 tl zeezout
2 tl grof gemalen zw peper
2 handen rucola
1 el maïs
6 cherry tomaatjes
1 halfrijpe banaan in dunne repen
6 muntblaadjes gesnipperd
6 plakjes tomaat
1/2 ui in ringen





Bereiding:
Was de gamba's en droog ze.
Verhit de olie met de roomboter in een oven op 200 graden tot de olie begint te pruttelen.
Meng door de hete olie de knoflook, rode peper, zeezout en zwarte peper.
Schep de gamba's door de hete massa.
Laat de gamba's in 8 minuten in de hete oven garen.
Voeg in de laatste 3 minuten de cherrytomaatjes toe.

Frituur de reepjes banaan in frituurolie van 180 graden of bak ze in een koekepan met wat olie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Gepelde gamba's
Schik op 2 borden een bedje rucola.
Garneer met mais verspreid.
verspreid de gesnipperde munt.
Garneer de plakjes tomaat en verdeel de uiringen.
Garneer de gebakken banaan in een waaiervorm

.Leg de gamba's op het bedje rucola en schep hier wat van de olie met toevoegingen er overheen.
Verdeel de Cherry tomaatjes over de borden.

Serveer met stokbrood en wat knoflooksaus.

Proef de smaken van de zilte gamba's en rucola, met de zoete banaan, de 'twist of mint' of het zoetzure van de cherry tomaatjes.

vrijdag 15 juli 2016

Sambal tomaat

Nodig:
3 uien grof gesnipperd.
2 bolletjes chinese knoflook of 6 tenen gewone knoflook. geperst
2 grote adjoema pepers fijn gehakt
1 tomaat klein gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
5 el olie

Voor de kruidenmix:
1 tl zout
2 el suiker
3 tl knoflookpoeder
3 tl uipoeder
3 tl gemberpoeder
1 tl laos
1 tl kentjur
1 tl zw peper
2 el azijn
2 maggiblokjes
2 of 3 tl komijnzaad

Bereiding:
Bak 2 uien met de knoflook, pepers, totmaat en tomatenpuree. Laat de massa 5 minuten op matig vuur zachtjes bakken.

Voeg de overige kruiden en additieven toe. Voeg nu ook de laatste gesnipperde ui toe. Meng alles goed en laat nog een paar minuten zachtjes bakken. Blijf roeren.

Plaats de sambal op een sudderplaatje en laat dit onder af en toe omroeren nog 10 minuten gaarsudderen.

dinsdag 12 juli 2016

Turkse rijst

Nodig:
100 gr vermicelli
250 gr arborio rijst
2 el roomboter
1 runderbouillonblokje opgelost in ca 1000 ml heet water.
1 handje gehakte selderij.

Bereiding:
Verhit op matig vuur de boter.
Voeg de vermicelli toe en bak deze 3 minuten. Als de vermicelli donker begint te kleuren moet de rijst erbij.
Bak de hele massa in het vet.

Voeg nu genoeg bouillon bij tot de massa 3 a 4 cm onder het vocht staat.
Breng het aan de kook.
Strooi de selderij erop en roer dit er doorheen.
Plaats een deksel op de pan en zet de pan daarna onmiddellijk op een sudderplaatje op de kleinste brander. Laat de rijst onder nog eenmaal omroeren garen met het deksel op de pan. Controleer of het niet droog kookt en voeg desnoods een paar eetlepels water of bouillon bij om te voorkomen dat er harde rijstkorrels overblijven.
Proef uit het midden van de pan of alles goed gaar en zacht gekookt is.
Roer als je dat wilt nog een klontje boter door de rijst, roer de rijst los en laat het dan met deksel op de pan een kwartier staan.

Geschikt bij allerlei exotische gerechten zoals Goulash, Pompoen, of Capucijners met Turkse knoflookworst, Tofuspiesjes.

Fa Chong Noodles

Nodig:
4 - 6 nestjes Quick Cooking Egg Noodles (Long Life Brand) Koken volgens voorschrift. Afgieten en afspoelen met koud water.
2 el ketjap manis
Olie
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 tomaat klein gesneden
1 stukje prei, gewassen en gesnipperd
een handje shitake champignons in stukjes gesneden.
2 Fa Fonch worstjes Varken. (Fa Chong kip kan ook) Snij het worstje in dunne schuine plakjes of kleine stukjes
4 tak selderie klein gehakt

Maak verder een marinade met de volgende bestanddelen:
2 el black soy sauce
1 el vegetarian mushroomsauce
1 el suiker
2 tl zout
2 maggiblokjes verpulverd
1 tl 5-spices powder

Bereiding:
Verhit op zo hoog mogelijk vuur een paar el olie in een ruime wok.
Bak hierin met 15 seconden tussenpozen de ui, knoflook, tomaat prei en shitake.
Voeg de Fa Chong toe en bak deze 1 minuut mee.
Schep alles goed door elkaar en voeg dan de afgekoelde noodles toe.
Schep alles onmiddellijk onder fel roerbakken door elkaar. Voeg dan de marinade toe door deze goed over de noodles te verspreiden. Intussen stevig omscheppen en aanbakken voorkomen.
Strooi de selderie door de noodles, meng nog even door en dien onmiddellijk op.

Men kan hier van alles bij verzinnen zoals, satésticks, gebakken kip, geroosterd varkesvlees of crispy porc belly. Schroom niet om door de noodles chinese wokgroenten zoals Choy Sum te scheppen.

Quick Cooking Egg Noodles (Long Life Brand)

Fa Chong Noodles

Nodig:
4 - 6 nestjes Quick Cooking Egg Noodles (Long Life Brand) Koken volgens voorschrift. Afgieten en afspoelen met koud water.2 el ketjap manis

Olie
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 tomaat klein gesneden
1 stukje prei, gewassen en gesnipperd
een handje shitake champignons in stukjes gesneden.
2 Fa Fonch worstjes Varken. (Fa Chong kip kan ook) Snij het worstje in dunne schuine plakjes of kleine stukjes
4 tak selderie klein gehakt

Maak verder een marinade met de volgende bestanddelen:
2 el black soy sauce
1 el vegetarian mushroomsauce
1 el suiker
2 tl zout
2 maggiblokjes verpulverd
1 tl 5-spices powder

Bereiding:
Verhit op zo hoog mogelijk vuur een paar el olie in een ruime wok.
Bak hierin met 15 seconden tussenpozen de ui, knoflook, tomaat prei en shitake.
Voeg de Fa Chong toe en bak deze 1 minuut mee.
Schep alles goed door elkaar en voeg dan de afgekoelde noodles toe.
Schep alles onmiddellijk onder fel roerbakken door elkaar. Voeg dan de marinade toe door deze goed over de noodles te verspreiden. Intussen stevig omscheppen en aanbakken voorkomen.
Strooi de selderie door de noodles, meng nog even door en dien onmiddellijk op.

Men kan hier van alles bij verzinnen zoals, satésticks, gebakken kip, geroosterd varkesvlees of crispy porc belly. Schroom niet om door de noodles chinese wokgroenten zoals Choy Sum te scheppen.

Quick Cooking Egg Noodles (Long Life Brand)

Varkenshaas met gestoofde pompoen

Pompoen en varkenshaas, hier met Turkse rijst geserveerd
Nodig:
1 varkenshaas, gezouten en gepeperd
Een klein uitje gesnipperd

750 gr verse pompoen, in blokken gesneden, zaden verwijderd.
1 ui klein gesnipperd
1 teentje knoflook geperst
1 tomaat klein gehakt.
roomboter

Bereiding:
Braad de varkenshaas rondom aan tot ie begint te bruinen.
Temper het vuur, plaats een deksel op de pan en laat het vlees in ca. 8 minuten op matig vuur gaarsudderen tot het rosé van binnen is. Als je erop drukt moet aanvoelen alsof je op de muis van je hand drukt. Dan is het gaar.
Leg het vlees omwikkeld met aluminiumfolie een minuut of 5 opzij voordat je het in mooie dikke plakken snijdt.

Verhit wat boter in een stoof pan.
Fruit ui en knoflook.
Voeg de tomaat toe en bak alles een paar minuten op matig vuur.
Voeg de pompoen toe.
Schep alles goed om.
Voeg een klein beetje water toe. Het dient slechts om de pompoen te helpen garen. Maak er dus geen soep of saus van.
Gaar de pompoen met een deksel op de pan. Prik af en toe in de pompoen. Als deze zo zacht als een gekookte wortel is is de groente klaar.

Serveer met de varkenshaas en eventueel witte rijst, aardappel of Turkse rijst.

Gamba's in knoflookolie

Nodig:
500 gr gamba's gepeld en schoongemaakt.
1 rode Spaanse peper in plakken.
1 banaansjalot gesneden
6 tenen knoflook geperst.
1 handje peterselie fijn gehakt.
4 hele gedroogde chilipepertjes
4 tl zeezout
Grof gemalen zwarte peper.
1 dl olijfolie

Bereiding:
Doe de olie in een ovenvaste tapasschaal of verdeel de olie over meerdere schaaltjes.
Verhit de olie voor in de oven op 200 graden.
Voeg de knoflook toe en laat dit een minuut in de oven bakken.
Meng de rest van de ingrediënten en verdeel deze over de schaaltjes.
Onder een keer omscheppen in 15 of 20 minuten garen in de oven.

Serveren met stokbrood of Turks brood.

Goulash Makkelijk Koken

Nodig:
500 gr riblappen in grote dobbelstenen gesneden
2 grote uien, deels gesnipperd en deels grof gesneden.
5 tenen knoflook geperst
1 rode puntpaprika grof gesneden
1 el paprikapuree
1 klein blikje tomatenpuree
2 tomaten grof gesneden
2 tl karwijzaadjes
3 el bloem
0,5 - 0,7 ltr runderbouillon
1 dl rode wijn.
3 tl paprikapoeder mild
1 tl chilipoeder
3 tl uipoeder
3 tl knoflookpoeder
4 takjes selderie grof gesneden
3 blaadjes laurier
2 el azijn
1 el suiker
200 gr krieltjes (in de schil mag)
Olie

Bereiding:
Verhit olie in een braadpan.
Bak het vlees rondom aan.
Schep het er dan met een schuimspaan weer uit.
Fruit uien, knoflook en paprika een paar minuten.
Voeg paprika- en tomatenpuree toe en bak dit een halve minuut mee.
Voeg de gesneden tomaten toe.
Voeg de karwijzaadjes toe.
Voeg de bloem langzaam toe en verwerk ales tot een roux.
Voeg de runderbouillon toe.
Roeren tot een homogene massa.
Voeg de rode wijn toe.
Voeg alle poederkruiden toe. Meng tussendoor alles goed.
Voeg de laurier, de azijn en de suiker toe.
Voeg vervolgens ook het vlees toe.
Als alles aan de kook is, onmiddellijk op een spaarvlammetje in 4 tot 5 uur laten gaarstoven. Vuur zo laag mogelijk houden. Indien de saus te dun is kan deze met wat water en maizena wat aangedikt worden. Is de saus te dik dan brengt wat extra bouillon uitkomst.

Voeg 30 minuten voor het einde de krieltjes toe en laat deze in de stoofpot gaarstoven.

Serveren met witte rijst of stevig brood.

woensdag 6 april 2016

Pompoen met lamsgehaktballetjes

Nodig:
Voor het gehakt:
300 gr. lamsgehakt
2 tl uipoeder
2 tl knoflookpoeder
2 tl zwarte peper
2 tl paprikapoeder mild
1 el kebabkruiden
2 tl zout
1/2 ui fijngehakt
2 el fijngehakte rode puntpaprika
Meng bovenstaande goed en draai er balletjes van.


Verder nodig:
 1 ui grof gehakt
2 el tomatenpuree
water
Voeg dat aan de balletjes toe als je deze bakt.

Bak de balletjes in 1 el olie en een el roomboter.
Voeg eerder genoemde ui, tomatenpuree en wat water aan toe. Er moet een lekker smeuïge jus ontstaan, genoeg om straks de pompoen ook in te laten gaarstoven.
Laat de balletjes op een laag vuurtje sudderen.

Snij intussen ca 500 gram pompoen in grote blokken.
Voeg ze toe aan de sudderende balletjes.
Deksel op de pan.
Na 10 minuten omscheppen en hoeveelheid stoofvocht controleren
Stoof de pompoen in 20 á 30 minuten zacht.

Strooi nog wat uipoeder en zwarte peper over het gerecht en voeg een verpulverd maggiblokje toe.

Met rijst of aardappelen opdienen.

maandag 28 maart 2016

Sweet Hotlips (zoete vlammetjes)

Nodig:
250 gr. gemengd gehakt of rundergehakt.
250 gr kippedijenfilet, vermalen tot kipgehakt
3 el suiker
4 el sweet chilisauce
1 el uipoeder
4 tenen knoflook
2 tl gemberpoeder
2 tl witte peper
2 tl zwarte peper
1 kleine ui zeer fijn gesneden
2 el maggiaroma
1 tl zout
2 el gezoete blikmaïs
6 takjes selderie klein gehakt
3 grote Madame Jeanette pepers zeer klein gehakt, zaadlijsten verwijderd.

Voor het vouwen van de vlammetjes
1 geklopt ei
ca 65 velletjes filodeeg

Bereiding:
Meng vlees en overige ingrediënten in een kom en kneed het goed door. Pas op! Kom niet met je handen aan je ogen na deze bewerking of tijdens het vouwen!

Leg een beetje vleesmix op het filovelletje. Vouw dit tot een strak pakketje. Meteen in 2 minuten frituren of invriezen en daarna bevroren in 3 a 4 minuten frituren.

Voor het vouwen van de Sweet Hotlips (Vlammetjes) zie de video demonstratie!

De verhouding vlees per velletje deeg = 10 - 14 gram vleesmix per vlammetje.


BBQ-Rub Cajun

50 gr Donkere basterdsuiker
1 el chilipoeder
1/2 el zout
2 el knoflookpoeder
1 el cajunkruiden
1 el zwarte peper grof
1 el uienpoeder
1 el paprikapoeder

Goed mengen

Vlees hiermee inwrijven en minimaal 1 uur laten intrekken.
Op de bbq of onder de grill langzaam garen.

Kalkoenspiesjes Cajun

BBQ rub Paprika

1/2 el zeezout
75 gr donkere basterdsuiker
1 el paprikapoeder mild
2 el zwarte peper grof gemalen
2 el knoflookpoeder
2 el uienpoeder
2 tl cayennepeper
1 tl selderiezaad

Wrijf het vlees hier grondig mee in.
Laat de rub minimaal 2 uur intrekken.
Doe je ding ermee op de bbq of in de grill.

Bijvoorbeeld voor een beenham te gebruiken.

BBQ-saus zoet 2.0

Doe in een sauspannetje:
125 cc tomatenketchup
2 el rijstwijnazijn
4 el water
2 el lichtbruine basterdsuiker
1 el donkerbruine basterdsuiker
2 el molasses/ melasse
1 el Worcestershiresauce
2 tl chilipoeder
4 tl paprikapoeder mild
4 tenen knoflook geperst
50 gr tomatenpuree
2 tl zout

Meng alles in het sauspannetje tot een gladde massa.
Plaats de pan op het matige vuur.
Breng de saus al roerende tegen de kook aan.
Plaats de saus op een sudderplaatje met een deksel erop.
Roer af en toe.
Na 15 minuten zachtjes doorwarmen even proeven.
Een jampotje schoonwassen en samen met het dekseltje 10 minuten in kokend water desinfecteren.
Hier de saus in overgieten.
Onmiddellijk het deksel op de pot schroeven.
Na enige tijd verraad de duidelijke luide 'klik' dat de pot luchtdicht en voedselveilig is gesloten.
Laat de saus goed afkoelen.

Voor gebruik altijd een schone lepel gebruiken. Dan kun je nog weken plezier hebben van de pot saus.

Tomaten-Uiensaus

Nodig:
1 pak gezeefde tomaten.
1 rode ui
2 tenen knoflook
zwarte peper
4 takjes peterselie
zout
2 el olijfolie
2 el water

Alles bij elkaar in de blender. Goed pureren.

Klaar!



Opdienen bij de barbeque of bij een broodje shoarma. Ook goed te doen op de eigengemaakte pizza.

zaterdag 16 januari 2016

Zoete Mango Chutney

Nodig:
2 tenen knoflook
2 tl knoflookpoeder
1 tomaat grof gesneden
1 kleine ui grof gesneden
1 Adjuma of Madame Jeanette fijn gesneden. (voor een wat mildere chutney verwijder je de zaadlijsten.)
4 tl kerrie madras
1 grote (half)rijpe mango
1 el donkere basterdsuiker
1 el kristalsuiker
2 el honing
Sap van ½ citroen
Olie
Zout
Zwarte peper
1 maggiblokje

Bereiding:
Verhit de olie.
Fruit de knoflook, ui en tomaat.
Bak vervolgens de peper mee.
Voeg de knoflookpoeder toe.
Voeg de Kerrie toe.
Voeg de Mango toe.
Voeg de suikers en de honing toe. Laat dit goed oplossen.
Voeg het citroensap toe. Goed mengen.
Maak af met zout peper en het maggiblokje.

Op een sudderplaatje sudderen tot de mango naar eigen smaak zacht genoeg is. Laat eventueel teveel vocht langzaam een beetje inkoken met het deksel op een kiertje.

woensdag 13 januari 2016

Kip hoisin roerbakschotel

Nodig:
2 kipfilets
Zout
azijn
Zw Peper
Zout
1 el hoisinsaus
2 el mushroom vegetarian sauce
1 teen knoflook geperst
1 ui gesnipperd
Stukje rode/groen paprika
1 lenteuitjes in 2 cm lengtes gesneden
Shitake champignons
Evt andere roerbakgroenten
1 el sojasaus
1 el suiker
4 el sap van mixed pickles (Mee Chun)
1 el maizena met water vermengd
Olie

Kip Hoisin met mie en gebakken spitskool
Bereiding:
Was de kipfilet met zout en azijn. Laat de kipfilet een kwartier in dit mengsel staan en spoel dan de kip af.
Dep de kip droog
Wrijf de kip in met zout en zwarte peper.
Snij de kip in hapklare brokjes of plakjes.

Verhit de olie goed heet.
Voeg ui en knoflook toe.
Roerbak nu de kip hierin in enkele minuten.
Goed blijven roerbakken.
Voeg de overige groenten toe en roerbak deze een minuut mee.
Voeg de mushroom- en hoisinsauce toe.
Voeg na weer een minuut de sojasauce en pickle sap toe.
De suiker erbij doen.
Een beetje van het water met maizena toevoegen om wat saus te verkrijgen. Zet de vlam hierbij wat lager om te snel indikken van de saus te voorkomen.


Opdienen met Mie, noodles of witte rijst. En met een flinke soeplepel krachtige kippenbouillon heb je er een lekkere bamisoep aan als je er bami of noodles bij gebruikt.

Kapucijners met Turkse knoflookworst

Nodig:
2 grote uien grof en in ringen gesneden
2 tenen knoflook
½ el komijnzaad geroosterd
1 rode paprika
1 el paprikapuree
1 el tomatenpuree
1 grote tomaat in groffe stukken gesneden.
2 Turkse knoflookworstjes in blokjes gesneden (Parmak Sucuk)
1 blik kapucijners Uitgelekt. Bewaar het uitlekvocht.
Selderie
1 el uipoeder
2 tl knoflookpoeder
4 tl chilipoeder
4 tl paprikapoeder mild
2 tl zwarte peper
1 rundvleesbouillonblokje verpulverd
1 tl zout
1 el suiker
olie

Bereiding:
Rooster wat komijnzaad in een droge pan.
Verhit wat olie.
Bak hierin de uien, knoflook, paprikapuree, tomatenpuree en tomaat.
Voeg de paprika toe.
Voeg de Knoflookworst toe.
Bak deze een minuut of 3 mee.
Voeg vervolgens de overige ingrediënten waaronder ook het komijnzaad toe en schep alles onderwijl regelmatig om.
Voeg dan de kapucijners toe.
Het kan nodig zijn om een klein beetje water toe te voegen om aanbakken te voorkomen en een smeuïge jus te maken. Er is niets op tegen om ipv water wat van het uitlekvocht van de kapucijners te gebruiken.

Laat de kapucijners nu een klein half uur op een sudderplaatje zachtjes garen. 


Opdienen met witte rijst of in een opebgesneden gepofte aardappel. Ook goed in een buritto, wrap of Turks Flatbread, met wat van de bijbehorende jus.

Aardappeltortilla

Nodig:
500 gr aardappelen gekookt
1 grote ui in ringen gesneden
1 teen knoflook fijngewreven
1 ei geklutst
1 stukje rode paprika kleingesneden
250 gr handen geraspte kaas jong belegen
Oregano
Basilicum
Majoraan
Zout
Zwarte peper
Peterselie

Bereiding:
Prak de gekookte aardappelen grof.
Haal de uiringen los,
Meng dit allemaal met de helft van de kaas, knoflook, ei, paprika, oregano, zout, peper, basilicum en majoraan.

Doe het mengsel in een schaal, druk het enigszins aan en verdeel dan de rest van de geraspte kaas er overheen.

Plaats de schaal in de oven en laat de tortilla bij 200 graden gaar worden in ongeveer 30 minuten.
Strooi er gehakt peterselie overheen te decoratie.


Opdienen als bijgerecht.

Zuurkool Tropical (4-5 personen)



3 of 4 aardappelen per persoon: Gekookt, gekoeld
500-700 gr zuurkool 10 min. Gekookt en uitgelekt.
250 gr lamsgehakt (gewoon gehakt kan ook)
3 uien gesnipperd
2 tomaten gesneden
evt een paar stukjes rode paprika
3 tenen knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
½ el uipoeder
½ el knoflookpoeder
2 tl zwarte peper
Selderie gesneden
Peterselie gesneden
2 maggiblokjes verpulveren
1 Madame Jeanette of adjumapeper

Bereiding:
Snij of breek de aardappelen in grote stukken en bak deze in hete boter goudgeel.

Bak het gehakt met de gesneden ui, knoflook en tomatenpuree.
Voeg dan de uitgelekte en afgekoelde zuurkool erbij en roerbak alles goed.
Voeg de maggiblokjes toe.
Meng de uipoeder en de knoflookpoeder erbij
Proef of het gerecht genoeg smaak heeft en voeg desnoods wat zout of nog een maggiblokje toe.
Leg de peper ingebed in de zuurkool, plaats een deksel op de pan en laat de zuurkool op een sudderplaatje nog 15 tot 20 minuten garen en warmen.

Je kunt ervoor kiezen om (een deel) van de gebakken aardappelen bij de zuurkool te mengen of aardappelen en zuurkool apart op te dienen. Zuurkool Tropical eet men echter ook met witte rijst. En tenslotte is Zuurkool Tropical ook met aardappelpuree lekker te eten.

Serveer er braadworst, gehaktballen of schouderkarbonade bij.

Kijk voor een variatie op dit recept naar het Youtube Kanaal van Makkelijk Koken. Klik hier

Kipballetjes Bangkok

Nodig:
400 gr kippendijenfilet vermalen tot gehakt
200 gr gemengd gehakt
2 tl sambal oelek
2 tl knoflookpoeder
2 tl zwarte peper
2 tl uipoeder
2 tl laospoeder
2 tl serehpoeder
2 tl zout
1 el mushroom vegetarian sauce (Yan Wak Yung, Healthy boy brand)
1 el ketjap manis
1 sjalotje gesnipperd
1 teen knoflook geperst
3 takjes selderie klein gehakt
2 el paneermeel
1 ei geklutst

Zuurkool Madras met Kipballetjes Bangkok
Bereiding:
Bovenstaande goed met elkaar mengen.
Handen bevochtigen en vervolgens balletjes draaien.
2 minuten in magnetron bij 700 watt opstijven.
Daarna in plantaardige olie rondom bakken.

Opdienen als partysnack met bijvoorbeeld pruimensaus, sweet chilisauce of knoflooksaus.

Maar ook prima bij een exotisch gerecht zoals witte rijst met gebakken paksoy of Zuurkool Madras.

Rivierkreeftjes met Chilidressing

Bij dit recept geen voorgeschreven hoeveelheden voor de salade. De kok kan zelf bepalen in welke verhoudingen de ingrediënten voor de salade worden toegevoegd.

IJsbergsla
Tomatenpartjes of cherrytomaatjes
Komkommerreepjes
Rode puntpaprika in ringen
Geroosterde amandelsnippers
Rivierkreeftjes
Zw peper grof gemalen
Zout

Schik de groenten en de kreeftjes netjes en smaakvol in een schaal of een saladebordje.
voeg er de geroosterde amandelen aan toe.
strooi er peper en zout overheen.


Voor de dressing:
4 el mayonaise
1 el sweet chilisauce
1 el tomatenketchup
1 teentje knoflook geperst
1 el honing
Zout
Zwarte peper grof gemalen

Goed mengen en over de opgemaakte salade toevoegen.