vrijdag 18 januari 2019

Tofuspiezen Marrakesh


Nodig:
500 gram tofu in dobbelstenen gesneden

Voor de marinade meng je het volgende:
1 teen gember geraspt
2 tenen knoflook geperst
1 el rijstwijn
1 el ketjeap manis
2 tl geroosterd komijnzaad
2 tl geroosterde korianderzaad
1 tl grof gemalen zw pweper
1 tl zout
3 tl uipoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder


1 el suiker
Deze suiker meng je tijdens het grillen door een restje marinade om de spiezen op de grill mee te bedruipen.

Sesamzaad geroosterd om over de spieren te strooien na het grillen.

Bereiding:
Meng de marinade goed en voeg deze dan toe aan de in dobbelstenen gesneden tofu.
Laat de tofu een paar uur marineren.
rijg de blokjes op satéstokjes

Bereiding kan op een bbq, de grill-bakoven, in een koekenpan met wat vet of een grillpan.

Niet te snel/heet grillen.
Regelmatig keren.

Op het eind nog even bedruipen met de rest van de marinade, waarin je wat suiker oplost. Het sesamzaad kleeft aanbeter aan de spieren en het komt de smaakbeleving ook ten goede.

Op de foto is de tofu geserveerd met Turkse rijst. Heel vegetarisch voor de liefhebbers. Zo u wilt, veganistisch.

Geen opmerkingen: