Spaghetti of een andere pasta naar keuze.
Selderie fijngehakt
Gemengd gehakt
Reepjes zuurkoolspek
Een gehakt uitje
Een geperst teentje knoflook
Een paar plakjes of geraspte jong belegen kaas
Olijfolie
van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
donderdag 5 december 2013
Avocadosalade met gerookte kip
Het geheel bestaat uit de Avocadopuree, de salade erbij en een lekkere honingdressing.
Voor de avocadopuree:
2 avocado's geschild en ontpit.
Een eetlepel citroensap
Een half uitje zeer fijn gehakt.
Een teen knoflook fijn geperst
Een stukje geroosterde paprika fijn gehakt
3 of 4 theelepels tabasco
Een eetlepel olijfolie
Zout
Grof gemalen peper
Garnalensaus 2
Een ons ròze garnalen
Een half zeer fijn gesneden uitje
2 tenen geperste knoflook
een flinke theelepel tomatenpuree Niet alleen voor de smaak maar ook voor de zalmroze kleur van de saus.
Een stukje paprika in minidobbelsteentjes gesneden
Peterselie fijngehakt
2 grote champignons klein gehakt.
200 ml Crème Fraiche
een paar eetlepels water en een eetlepel maizena of allesbinder met elkaar vermengd.
30 gram roomboter of een tweetal eetlepels olijfolie
Zout
Peper
Een half zeer fijn gesneden uitje
2 tenen geperste knoflook
een flinke theelepel tomatenpuree Niet alleen voor de smaak maar ook voor de zalmroze kleur van de saus.
Een stukje paprika in minidobbelsteentjes gesneden
Peterselie fijngehakt
2 grote champignons klein gehakt.
200 ml Crème Fraiche
een paar eetlepels water en een eetlepel maizena of allesbinder met elkaar vermengd.
30 gram roomboter of een tweetal eetlepels olijfolie
Zout
Peper
Baby Paksoy met taogé
Nodig:
4 stronkjes baby paksoy
een paar flinke handen taogé gewassen en uitgelekt
Een grof gesneden ui
Een geperste of fijngehakte teen knoflook.
Een stuk grof gesneden rode paprika
een eetlepel soyasaus
En eetlepel olie
een flinke theelepel komijnzaad
Zout
peper
4 stronkjes baby paksoy
een paar flinke handen taogé gewassen en uitgelekt
Een grof gesneden ui
Een geperste of fijngehakte teen knoflook.
Een stuk grof gesneden rode paprika
een eetlepel soyasaus
En eetlepel olie
een flinke theelepel komijnzaad
Zout
peper
maandag 2 december 2013
Pittige balletjes met doperwten
Nodig:
1 half pond gemengd gehakt.
aanmaken met zwarte peper, zout, 2 el paneermeel, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl gemberpoeder, 2 ttl uipoeder, 1 el sambal oelek en 1 el ketjap asin.
1 half pond gemengd gehakt.
aanmaken met zwarte peper, zout, 2 el paneermeel, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl gemberpoeder, 2 ttl uipoeder, 1 el sambal oelek en 1 el ketjap asin.
Scampi's met zoete cassave
Nodig:
1 zoete cassave of zoete patat die verkrijgbaar zijn in de toko maar ook heel vaak bij de DEKA.
2 ons scampi gewassen en voorgekookt
gehakt lenteuitje
gehakte selderie
1 gesnipperd uitje
1 teen geperste knoflook
gesneden paprika
Peper
zout
En wederom geldt: 'Maak het jezelf gemakkelijk!
1 zoete cassave of zoete patat die verkrijgbaar zijn in de toko maar ook heel vaak bij de DEKA.
2 ons scampi gewassen en voorgekookt
gehakt lenteuitje
gehakte selderie
1 gesnipperd uitje
1 teen geperste knoflook
gesneden paprika
Peper
zout
En wederom geldt: 'Maak het jezelf gemakkelijk!
Vispannetje met oestersaus
Een vissie lust je vast ook wel. En natuurlijk niet te
moeilijk om te maken. Dit maak ik heel vaak en ook dit recept valt volop af te
wisselen.
Deze keer gebruikte ik wat Pangasius en Tilapia in grote
dobbelstenen gesneden.
Champignons gevierendeeld, Geroosterde paprika van de DEKA
grof gesneden. Ik veronderstel dat iedere behoorlijk gesorteerde supermarkt die
geroosterde paprika’s op knoflookmarinade heeft staan en anders de Turkse
specialiteiten winkels wel. Verder geperste knoflook en een half gesnipperd
uitje.
Abonneren op:
Posts (Atom)