Zoeken in deze blog

donderdag 5 december 2013

Pasta met spek en kaas gegratineerd

Spaghetti of een andere pasta naar keuze.
Selderie fijngehakt
Gemengd gehakt
Reepjes zuurkoolspek
Een gehakt uitje
Een geperst teentje knoflook
Een paar plakjes of geraspte jong belegen kaas
Olijfolie

Avocadosalade met gerookte kip

Het geheel bestaat uit de Avocadopuree, de salade erbij en een lekkere honingdressing.

Voor de avocadopuree:
2 avocado's geschild en ontpit.
Een eetlepel citroensap
Een half uitje zeer fijn gehakt.
Een teen knoflook fijn geperst
Een stukje geroosterde paprika fijn gehakt
3 of 4 theelepels tabasco
Een eetlepel olijfolie
Zout 
Grof gemalen peper

Garnalensaus 2

Een ons ròze garnalen
Een half zeer fijn gesneden uitje
2 tenen geperste knoflook
een flinke theelepel tomatenpuree Niet alleen voor de smaak maar ook voor de zalmroze kleur van de saus.
Een stukje paprika in minidobbelsteentjes gesneden
Peterselie fijngehakt
2 grote champignons klein gehakt.
200 ml Crème Fraiche
een paar eetlepels water en een eetlepel maizena of allesbinder met elkaar vermengd.
30 gram roomboter of een tweetal eetlepels olijfolie
Zout
Peper

Baby Paksoy met taogé

Nodig:
4 stronkjes baby paksoy
een paar flinke handen taogé gewassen en uitgelekt
Een grof gesneden ui
Een geperste of fijngehakte teen knoflook.
Een stuk grof gesneden rode paprika
een eetlepel soyasaus
En eetlepel olie
een flinke theelepel komijnzaad
Zout
peper

maandag 2 december 2013

Pittige balletjes met doperwten

Nodig:
1 half pond gemengd gehakt.
aanmaken met zwarte peper, zout, 2 el paneermeel, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl gemberpoeder, 2 ttl uipoeder, 1 el sambal oelek en 1 el ketjap asin.

Geroosterde beenham met courgette en paprika

Nodig:
Een beenham van ca. een kg
Een paar tenen knoflook
Zout en peper
Suikerwater
1 el honing

Scampi's met zoete cassave

Nodig:
1 zoete cassave of zoete patat die verkrijgbaar zijn in de toko maar ook heel vaak bij de DEKA.
2 ons scampi gewassen en voorgekookt
gehakt lenteuitje
gehakte selderie
1 gesnipperd uitje
1 teen geperste knoflook
gesneden paprika
Peper
zout

En wederom geldt: 'Maak het jezelf gemakkelijk!

Vispannetje met oestersaus

Een vissie lust je vast ook wel. En natuurlijk niet te moeilijk om te maken. Dit maak ik heel vaak en ook dit recept valt volop af te wisselen.

Deze keer gebruikte ik wat Pangasius en Tilapia in grote dobbelstenen gesneden.
Champignons gevierendeeld, Geroosterde paprika van de DEKA grof gesneden. Ik veronderstel dat iedere behoorlijk gesorteerde supermarkt die geroosterde paprika’s op knoflookmarinade heeft staan en anders de Turkse specialiteiten winkels wel. Verder geperste knoflook en een half gesnipperd uitje.