Een heerlijk frisse garnalencocktail met een royale hand samengesteld.
van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
donderdag 5 september 2013
Bakkeljauw wrap
Nodig:
Olie
1 grote ui
2 flinke tenen knoflook
1 grote tomaat
1 klein blikje tomatenpuree
1 maggi bouillonblokje
2 takjes selderie
Halve madame Jeanette zaden verwijderd en
fijngehakt
Voor de garnering van de wrap:
IJsbergsla
Zure komkommer of augurk
Ui in ringen gesneden
sambal
Bakkeljauw
Olie
1 grote ui
2 flinke tenen knoflook
1 grote tomaat
2 ruime eetlepels tomatenpuree
1 maggi bouillonblokje
2 takjes selderie
Halve madame Jeanette zaden verwijderd en
fijngehakt
Wrap kipfilet met gegrilde brie
Nodig:
Voor de pesto:
Voor de pesto:
1 teen knoflook
grof zeezout
Pureer dit en meng tot een smeuïge pesto
Of koop gewoon een potje kant en klare groene pesto.
Voor de vulling:
Een kipfilet
Een punt brie
Een teen knoflook
Een ons bacon
Uiringen van rode ui
Peper
Zout
Verder:
Kant en klare wraps
2 handjes rucola of bladspinazie
zaterdag 31 augustus 2013
Geroosterde beenham
Nodig:
1 beenham van ca 1000 gr. Ik bedoel hier de verpakte naturel
beenham die regelmatig in de koeling van de supermarkt ligt. Maar laat niets je
weerhouden om ook eens een echte ham met bot bij de slager te scoren voor dit
recept. Vanzelfsprekend worden de hoeveelheden in de receptuur dan ook wel wat
groter.
4 tenen knoflook
1 ui
2 tl korianderzaad
2 tl komijnzaad
50 gr roomboter
4 el slaolie
Noodle soep
Nodig:
Voor de noodles:
1 pak noodles
een ui gesnipperd
1 teen knoflook
2 el soya saus.
4 stronkjes kleine paksoy
4 flinke handen taugé
Een gesnipperde ui
Olie
4 hardgekookte eieren
4 kippenpoten of een hele kip
4 cm laos zeer fijngehakt
4 cm gember zeer fijngehakt
2 takken sereh gekneusd
4 salamblaadjes
4 tenen knoflook
een grote ui fijngesnipperd
2 theelepels curcuma of koenjit
2 grote kippenbouillonblokjes
2 theelepels vers korianderzaad
2 theelepels vers komijnzaad
Selderie
2 el ketjap asin
Voor de noodles:
1 pak noodles
een ui gesnipperd
1 teen knoflook
2 el soya saus.
4 stronkjes kleine paksoy
4 flinke handen taugé
Een gesnipperde ui
Olie
4 hardgekookte eieren
4 kippenpoten of een hele kip
4 cm laos zeer fijngehakt
4 cm gember zeer fijngehakt
2 takken sereh gekneusd
4 salamblaadjes
4 tenen knoflook
een grote ui fijngesnipperd
2 theelepels curcuma of koenjit
2 grote kippenbouillonblokjes
2 theelepels vers korianderzaad
2 theelepels vers komijnzaad
Selderie
2 el ketjap asin
Rood Geroosterd varkensvlees (Roast Red Porc)
Ingrediënten:
500 gram varkensvlees. Hamlappen of varkenshaas voor magere red porc en voor de echte liefhebbers buikspek voor een malser resultaat.
4 teentjes knoflook fijngeperst
2 eetlepels Lam joei (rode bonenpasta te koop bij de toko)
2 eetlepels vocht van de lam joei
2 el rum of chinese rijstwijn
1 theelepel 5-kruidenpoeder
2 theelepels suiker
zout
Mespunt ve-tsin (Hier doen de wildste verhalen de ronde over. Bij twijfel gewoon niet gebruiken.)
Geroosterde kip Papa_Mischa style
500 gr kipkarbo’s of kippedijenfilet
Mijn marinade:
5 el bbq sauce Mee Chun
15 gr Gemalen knoflook
4 el Shaoling rijstwijn
5 el Soya
saus
1 tl suiker
Snufje zout
Snufje zwarte peper
Eerst maak je de kip schoon. Was de kip en smeer deze in met
een handvol zout en een paar flinke scheuten azijn. Wrijf dat goed in en wacht
20 minuten. Spoel vervolgens azijn en zout van de kip af en dep daarna de kip
droog met een brandschone theedoek.
Meng de ingrediënten en smeer er de kip mee in. Marineer
hierin de kip een tot acht uur. Het beste resultaat krijg je na een nacht
marineren.
Laat de kip vlak voor het roosteren een beetje uitlekken
maar gooi de marinade niet weg!
Verhit de oven op 180 graden.
Rooster de kip langzaam in de grill in een braadslee, op een
rooster of op een bbq vuurtje. Regelmatig keren en dan ook met een kwastje wat
marinade op de bovenste zijde aanbrengen.
Als de kip bijna gaar is kun je ervoor kiezen om de jus af
te gieten en apart te serveren en de kip nog 10 minuten in de oven te laten
staan. Hierdoor wordt de kip wat droger zoals we dat bij mij thuis graag
hebben.
Serveer gewoon bij rijst of aardappelen of bij de bami of
nasi.
Abonneren op:
Posts (Atom)