Zoeken in deze blog

donderdag 5 september 2013

Garnalen fruitcocktail

Een heerlijk frisse garnalencocktail met een royale hand samengesteld.

Bakkeljauw wrap

Nodig:
450 gram Bakkeljauw filet (Lees: gezouten Alaska Pollock)
Olie
1 grote ui
2 flinke tenen knoflook
1 grote tomaat
1 klein blikje tomatenpuree
1 maggi bouillonblokje
2 takjes selderie
Halve madame Jeanette zaden verwijderd en fijngehakt

Voor de garnering van de wrap:
IJsbergsla
Zure komkommer of augurk
Ui in ringen gesneden
sambal

Bakkeljauw

Bakkeljauw met cassave oftewel Téloh!
Nodig:
450 gram LUFO Bakkeljauw filet (Lees: gezouten Alaska Pollock)
Olie
1 grote ui
2 flinke tenen knoflook
1 grote tomaat
2 ruime eetlepels tomatenpuree
1 maggi bouillonblokje
2 takjes selderie
Halve madame Jeanette zaden verwijderd en fijngehakt

Wrap kipfilet met gegrilde brie

Nodig:
Voor de pesto:
50 gram basilicumblaadjes
1 teen knoflook
15 gram pijnboompitjes
grof zeezout
50 gram vers geraspte pecorino
1 dl extra vergine olijfolie 

Pureer dit en meng tot een smeuïge pesto
Of koop gewoon een potje kant en klare groene pesto.

Voor de vulling:
Een kipfilet
Een punt brie
Een teen knoflook
Een ons bacon
Uiringen van rode ui
Peper
Zout

Verder:
Kant en klare wraps
2 handjes rucola of bladspinazie

zaterdag 31 augustus 2013

Geroosterde beenham

Nodig:
1 beenham van ca 1000 gr. Ik bedoel hier de verpakte naturel beenham die regelmatig in de koeling van de supermarkt ligt. Maar laat niets je weerhouden om ook eens een echte ham met bot bij de slager te scoren voor dit recept. Vanzelfsprekend worden de hoeveelheden in de receptuur dan ook wel wat groter.

4 tenen knoflook
1 ui
2 tl korianderzaad
2 tl komijnzaad
50 gr roomboter
4 el slaolie
1 dl suikerwater

Noodle soep

Nodig:
Voor de noodles:
1 pak noodles
een ui gesnipperd
1 teen knoflook
2 el soya saus.

4 stronkjes kleine paksoy
4 flinke handen taugé
Een gesnipperde ui
Olie

4 hardgekookte eieren

4 kippenpoten of een hele kip

4 cm laos zeer fijngehakt
4 cm gember zeer fijngehakt
2 takken sereh gekneusd
4 salamblaadjes
4 tenen knoflook
een grote ui fijngesnipperd
2 theelepels curcuma of koenjit
2 grote kippenbouillonblokjes
2 theelepels vers korianderzaad
2 theelepels vers komijnzaad
Selderie
2 el ketjap asin

Rood Geroosterd varkensvlees (Roast Red Porc)







Ingrediënten:
500 gram varkensvlees. Hamlappen of varkenshaas voor magere red porc en voor de echte liefhebbers buikspek voor een malser resultaat.
4 teentjes knoflook fijngeperst
2 eetlepels Lam joei (rode bonenpasta te koop bij de toko)
2 eetlepels vocht van de lam joei
2 el rum of chinese rijstwijn
1 theelepel 5-kruidenpoeder
2 theelepels suiker
zout
Mespunt ve-tsin (Hier doen de wildste verhalen de ronde over. Bij twijfel gewoon niet gebruiken.)


Geroosterde kip Papa_Mischa style

Nodig hiervoor:

500 gr kipkarbo’s of kippedijenfilet

Mijn marinade:
5 el bbq sauce Mee Chun
15 gr Gemalen knoflook
4 el Shaoling rijstwijn
5 el Soya saus
1 tl suiker
15 gram pickled gember
Snufje zout
Snufje zwarte peper
1 dl Slaolie


Eerst maak je de kip schoon. Was de kip en smeer deze in met een handvol zout en een paar flinke scheuten azijn. Wrijf dat goed in en wacht 20 minuten. Spoel vervolgens azijn en zout van de kip af en dep daarna de kip droog met een brandschone theedoek.

Meng de ingrediënten en smeer er de kip mee in. Marineer hierin de kip een tot acht uur. Het beste resultaat krijg je na een nacht marineren.
Laat de kip vlak voor het roosteren een beetje uitlekken maar gooi de marinade niet weg!
Verhit de oven op 180 graden.
Rooster de kip langzaam in de grill in een braadslee, op een rooster of op een bbq vuurtje. Regelmatig keren en dan ook met een kwastje wat marinade op de bovenste zijde aanbrengen.

Als de kip bijna gaar is kun je ervoor kiezen om de jus af te gieten en apart te serveren en de kip nog 10 minuten in de oven te laten staan. Hierdoor wordt de kip wat droger zoals we dat bij mij thuis graag hebben.

Serveer gewoon bij rijst of aardappelen of bij de bami of nasi.