Nodig hiervoor:
500 gr kipkarbo’s of kippedijenfilet
Mijn marinade:
5 el bbq sauce Mee Chun
15 gr Gemalen knoflook
4 el Shaoling rijstwijn
5 el Soya
saus
1 tl suiker
15 gram
pickled gember
Snufje zout
Snufje zwarte peper
1 dl
Slaolie
Eerst maak je de kip schoon. Was de kip en smeer deze in met
een handvol zout en een paar flinke scheuten azijn. Wrijf dat goed in en wacht
20 minuten. Spoel vervolgens azijn en zout van de kip af en dep daarna de kip
droog met een brandschone theedoek.
Meng de ingrediënten en smeer er de kip mee in. Marineer
hierin de kip een tot acht uur. Het beste resultaat krijg je na een nacht
marineren.
Laat de kip vlak voor het roosteren een beetje uitlekken
maar gooi de marinade niet weg!
Verhit de oven op 180 graden.
Rooster de kip langzaam in de grill in een braadslee, op een
rooster of op een bbq vuurtje. Regelmatig keren en dan ook met een kwastje wat
marinade op de bovenste zijde aanbrengen.
Als de kip bijna gaar is kun je ervoor kiezen om de jus af
te gieten en apart te serveren en de kip nog 10 minuten in de oven te laten
staan. Hierdoor wordt de kip wat droger zoals we dat bij mij thuis graag
hebben.
Serveer gewoon bij rijst of aardappelen of bij de bami of
nasi.