Zoeken in deze blog

vrijdag 20 september 2013

Spinaziesalade

Nodig:
2 handen rauwe spinazie, gewassen.
Een halve tomaat in partjes gesneden.
Een halve ui, rood of wit, gesnipperd
3 of 4 plakjes limoen.
2 eetlepels fèta
Verzin zelf wat je er nog in wilt zoals, hardgekookt ei, komkommer, meloen etc.

Voor de dressing:
1 el balsamico azijn
4 el olijfolie
4 el vers limoensap
1 el suiker
1 klein teentje knoflook fijngewreven
Zwarte peper grof gemalen
Zout naar smaak

Maak de spinazie salade op met de tomaat, ui, limoen en Fèta.
Verzin zelf wat je er nog in wilt zoals, hardgekookt ei, komkommer, meloen, mango etc.

Meng de overige ingrediënten met elkaar tot een dressing. Proef om te bepalen of er meer smaak, zout of suiker in moet.

Serveer de spinaziesalade met de dressing.


Gebakken appel (bijgerecht of dessert)

Nodig:
100 g Pijnboompitten geroosterd
1 klein stukje ui gesnipperd
3 appels geschild klokhuis verwijderd in partjes gesneden
30 gr roomboter
Kaneel
Vanillesuiker
Limoensap
Blikje aardbeien vlaaivulling
50 cc witte rum
Gedroogde pruimen gesneden
2 el suiker

vrijdag 6 september 2013

Gegrillde tonijn met gamba’s

(Voor 2 personen)

Nodig:
300 gr verse tonijn in 2 mooie stukken gesneden.
10 á 15 rauwe gamba’s (gewassen)
1 gesnipperde ui
2 geperste tenen knoflook
1 zakje Knorr Stroganoffsaus (Ja…je wilde toch makkelijk en lekker?) Maar je kunt ook het recept voor Hartige saus  of trollensaus elders in deze blog gebruiken. En zie ook de tip onderaan het recept.
1 takje rozemarijn
Peper
zeezout
1 el roomboter

Hartige saus

Meer of minder tomaat voor meer smaak of andere kleur
Nodig:
1 halve ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
een paar tl paprikapoeder,
1 el tomatenpuree Voeg meer of minder toe naar eigen smaak. De kleur zal er ook door beïnvloed worden. Zie foto voor twee varianten.
250 ml slagroom,
peper,
zout,
Een scheut Sherry of whisky
peterselie, gehakt
4 el boter

Snijbonen met Cantherellen

Nodig:
500 gr snijbonen gesneden en 1 tot 3 minuten voorgekookt
10 zontomaatjes gehalveerd
100 gr tofu in dobbelstenen gesneden en goudbruin voorgebakken
1 teen knoflook geperst
1 kleine ui grof gesneden
Handje h.o.h. gehakt
200 gr Cantherellen schoongemaakt met een zacht kwastje of borsteltje
1 dessertlepel Balsamico azijn
Zeezout
Peper
20 gr roomboter