Zoeken in deze blog

donderdag 16 april 2015

Biefstukreepjes in Sesam-Oestersaus

Nodig:
200 gr kogelbiefstuk in reepjes gesneden.
Snufje Zout
Snufje Zwarte peper
1 ui grof gesneden
1 teen knoflook geperst
1 plakje pickled ginger fijngehakt
10 kastanje champignons gesneden
(Niet op de foto te zien maar je kunt er voor de variatie en decoratie ook gesneden paprika, winterpeen, lenteuitjes en choy sum bij bakken.)
1 el suiker
2 el oestersaus
1 el mushroom dark soy sauce
2 el sesamzaadjes geroosterd
2 el Shaosing rijstwijn
100 cc water waarin opgelost 1 el allesbinder of maizena
2-4 el olie
  
Bereiding:
Dit gerecht vereist voortdurend omscheppen.
Meng de zwarte peper door de biefstuk.
Verhit de wok op zeer hoog vuur. De wok moet gloeiend heet zijn.
Verhit de olie in de wok.
Voeg het zout toe.
Voeg de ui, ginger en knoflook toe.
Bak alles hooguit 30 seconden onder goed omscheppen.
Voeg de gesneden biefstuk toe.
Als de biefstuk bijna helemaal geschroeid is, de champignons toevoegen.
Voeg de suiker toe.
Schep dit er snel doorheen.
Voeg direct de oestersaus toe.
Omscheppen en tegelijkertijd de mushroomsauce toevoegen.
Voeg meteen ook de sesamzaadjes toe.
Voeg de rijstwijn toe. Het is even een kunstje maar hierbij laat ik bewust de vlam in de pan slaan door de rand van de wok naar de vlam toe te bewegen. Het aroma dat daarbij aan het gerecht wordt toegediend is heerlijk. Maar pas op voor vuur!
Blus af met water waarin bindmiddel zoals allesbinder of maizena is gemengd.
Proef en maak af met zout. Meestal is dit niet nodig.

Opdienen met mie of witte rijst.