Nodig:
750 gr inktvis
1 half kopje olijfolie,
1 eetlepel rijstazijn en
1 eetlepel citroensap
1 bolletje fijngeperste chinese knoflook en
1 lepel verse gehakte tijm.
1 theelepel zout en
1 theelepel zwarte peper.
Geroosterd Sesamzaad
Bereiding:
Snij de inktvis in 2 tot 4 mm dikke ringen.
Dan was je de ringen tot het water helder is.
Breng de ringen in ruim water aan de kook.
Het heeft een uurtje nodig om de juiste bite te krijgen voor een succesvolle presentatie.
Belangrijk: Laat de ringen goed uitlekken voordat je ze met de marinade mengt.
Terwijl de inktvis staat te koken heb je ruim de tijd om de rest van de ingrediënten voor te bereiden.
Allereerst maak je van een half kopje olijfolie, een eetlepel rijstazijn en een eetlepel citroensap een marinade, die je mengt met een bolletje fijngeperste chinese knoflook en een lepel verse gehakte tijm. Je kunt ook gewone knoflook gebruiken
Schuif tussen je vingers de tijmblaadjes van een takje af en hak de tijm fijn.
Meng deze eveneens door de marinade heen.
Maak het af met een theelepel zout en een theelepel zwarte peper.
In dit voorbeeld gebruik ik lekkere Hollandse sla voor de aankleding van de salade. Maar je kunt ook ander decoratief groen gebruiken voor de aankleding.
Dan verdeel je de gemarineerde inktvis er overheen.
De garnering van jouw keuze krijgt een creatief plekje op en om de inktvis heen.
Let ook op de Spaanse olijven. En de Griekse pepers geven een fris-pittige twist aan dit gerecht.
Verdeel wat alfalfa of tuinkers over de salade en strooi daar tussenin het geroosterd Sesamzaad.
Je Kalamaria Salade is gereed om opgediend te worden!
Eet smakelijk!